Banja Luka 6363.jpg

Споразум о сарадњи Универзитета одбране и Универзитета у Бањалуци

25. 11. 2011

 
 
 

Ректори Универзитета одбране и Универзитета у Бањалуци генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић и проф др Станко Станић потписали су данас у Ректорату Универзитета одбране Споразум о сарадњи. Тим документом установљен је оквир за будуће активности у циљу постизања бољих резултата у обе високошколске установе.

Према речима генерала Јевтића, током припрема за потписивање поменутог споразума сагледани су интереси потенцијалног партнерског односа који би могао да буде значајан квалитет у даљем напретку научноистраживачке делатности на овим просторима.

Универзитет одбране у свом окриљу има три факултета, који ће свакако пронаћи интерес да у многим областима својих делатности пронађу места и остваре сарадњу са колегама из Бањалуке. Осим тога, споразум ће омогућити и испуњење обавеза болоњског процеса посебно када је реч о мобилности професора и студената, али и сарадњи на научноистраживачким пројектима – истакао је генерал Јевтић.

Он је, такође, изразио дубоко уверење да ће након данашњег формалног чина сарадња бити преточена у бројне пројекте и операционализована у корист свих припадника система одбране.

Говорећи о значају данашњег сусрета, професор Станић је истакао да је сарадња са универзитетима у Србији увек била на високом нивоу.

Сарадња, са најмлађим Универзитетом у Србији, свакако, неће бити формална, већ суштинска. Надамо се да ће сарадња у наредном периоду допринети да обе високошколске установе унапреде своје постојеће капацитете – истакао је професор Станић.

Осим професора Станића, делегацију бањалучког Универзитета чинили су и председник Управног одбора проф. др Мирослав Грубачић, као и професор емеритус др Вујо Вукмирица, а састанку су присуствовали и чланови колегијума Универзитета одбране.Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас