DSC0003.jpg

Полазнָци 2. класе Високих студија безбедности у Универзитету одбране

25. 01. 2013


Дана 25. јануара 2013. године у времену од 09.30 до 11.30 часова, у просторијама Ректората Универзитета одбране реализована је посета  2. класе полазника Високих студија безбедности Универзитету одбране. Делегацију су предводили пуковник Миле Јелић, начелник ШНО и пуковник Слободан Јоксимовић, начелник високих студија безбедности и одбране.
 
У свом поздравном говору Ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник професор др Миодраг Јевтић изразио је велико задовољство што је у прилици да буде домаћин полазницима 2. класе Високих студија безбедности која у свом саставу поред припадника појединих агенција и министарстава Републике Србије и високих официра Војске Србије има и три полазника из држава региона. Таква чињеница, како је Ректор нагласио, представља јасан доказ препознатљивости и афирмације оваквог облика каријерног усавршавања у Републици Србији, као и у окружењу.
 
Након поздравног говора Ректор је приказао презентацију о Универзитету одбране са посебним освртом на место и улогу Универзитета одбране у систему одбране, као и на место и улогу Универзитета одбране у систему високог образовања у Републици Србији. По завршеном излагању Ректора проректори Универзитета одбране пуковник професор др Јан Марчек и пуковник професор др Горан Дикић упознали су присутне са функцијама квалитета и универзитетске међународне сарадње, док је капетан доцент др Срђан Благојевић присутнима презентовао функцију научноистраживачког рада на Универзитету одбране и правце њеног даљег развоја.
На крају посете начелник Високих студија безбедности пуковник Слободан Јоксимовић оценио је посету Ректорату веома успешном,  јер су током посете полазници овог највишег облика каријерног усавршавања у систему одбране могли да створе праву слику о месту и улози Универзитета одбране у систему одбране, као и о напорима који се чине да би се наставила његова даља афирмација у широј академској заједници.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас