ekopan2.jpg

Научни скуп о трошковима војних операција ЕКОП-АН 2014

24. 11. 2014

Дводневни научно-стручни скуп Економска анализа цене коштања операција војске започео је данас на Војној академији. Осим размене искустава у вези прорачуна трошкова пројектовања операција, циљ сесије је и дефинисање елемената и модела за прорачун цене коштања и рационализација трошкова операција.

У  уводној речи, начелник Војне академије и члан Програмског одбора скупа, генерал-мајор Младен Вуруна , истакао је да Војна академија и Универзитет одбране, по својој научној снази и зрелости, преко друштвено-хуманистичких, природно-математичких, медицинских и техничко-технолошких наука, данас могу успешно да одговоре на све проблеме с којима се суочавамо.

- Економска анализа цене коштања операција Војске представља основу за успешно извршење задатка, тежишно у склопу учешћа Војске Србије у мултинационалним операцијама у супротстављању претњама безбедности.

Анализирајући актуелна економска кретања у држави, професорка Енономског факултета Биљана Јовановић Гавриловић, елаборирала је стање јавних финансија и перспективу привредног опоравка Србије као претпоставке ефикасније одбране, истичући да је домаћој привреди неопходан значајнији кинески раст, од 8.9 посто како би превазишла проблеме с којима се суочава.

Поводом скупа, коме су присуствовали помоћник министра одбране за људске ресурсе Милош Јанковић, и представник Генералштаба Војске Србије, генерал-мајор Војин Јондић, штампан је и тематски зборник 36 радова који презентују све области које ће бити разматране.

Дводневној научно-стручној сесији Економска анализа цене коштања операција Војске Србије, присуствују и гости из Чешке, Словеније, Румуније , Аустрија, Црне Горе и Босне и ХерцеговинеOбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас