SPORT.jpg

Сарадња Универзитета одбране са Министарством омладине и спорта

24. 06. 2014

На исказане иницијативе министра спорта г-дина Вање Удовичића и државног секретара у Министарству одбране г-дина Зорана Ђорђевића, учињене су припремне активности и у просторијама Ректората Универзитета одбране дана 23. јуна 2014. године одржан је радни састанак представника Министарства омладине и спорта и Ректората Универзитета одбране с циљем да се размотре могућности и договоре конретне активности у вези почетка сарадње два министарства.

Састанку су присуствовали: Данка Даловић и Тамара Станчев из Министарства за омладину и спорт, ВС проф. др Мирјана Животић-Вановић, проректор

Током разговора исказан је висок степен спремности за успостављање дугорочне сарадње између два министарства, чији би циљ био промоција спорта и војног образовања, у оквиру чега постоје бројне могућности за заједничке промотивне акције за популаризацију спорта на Универзитету одбране, организацију различитих манифестација усмерених на презентовање могућности школовања спортиста на Универзитету одбране, као и њихов пријем на школовање на различитим студијским програмима на Универзитету одбране.

Представнице Министарства омладине и спорта су изнеле информације о могућим циљним групама спортиста којима би биле намењене одговарајуће информације у вези ове сарадње, а представници Ректората Универзитета одбране су изнели информације о режиму студија на студијским програмима сва три нивоа студија, условима за упис на студије потенцијалних кандидата.

С циљем да се прикупе релевантне информације о заинтересованости припадника потенцијалних циљних група спортиста за школовање на Универзитету одбране, договорено је да у току ове седмице Министарство омладине и спорта и Ректорат Универзитета одбране сачине кратку информацију о могућностима и предностима школовања на Универзитету одбране, која би са кратким анкетним упитником била достављена циљним групама. Поред тога, размотрена је могућност да се за заинтересоване организује инфо дан на Универзитету одбране и дани отворених врата, као својеврсна припрема за позив спортистима за школовање на Универзитету одбране у школској 2015/2016 години.

Током разговора исказана је потреба да се у скорије време оформи координационо тело за сарадњу два министарства у овој области.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас