kina1.jpg

Војнообразовна сарадња Р.Србије и НР Кине

23. 10. 2013

 

У току редовних планских активности ректората Универзитета одбране у Београду, дана 22.10.2013. године ректор Универзитета генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић са најближим сарадницима је у свом кабинету примио досадашњег војног, поморског и ваздухопловног изасланика НР Кине у Београду, старијег пуковника Ли Јун-а и новоименованог изасланика старијег пуковника Ванг Хаибин-а са сарадницима.

Током пријема учињена је анализа досадашње сарадње у домену војног образовања између две државе и констатована чињеница да су постигнути добри резултати и да је она на узлазној линији.

Посебан печат јачању ове сарадње дао је старији пуковник Ли Јун, који је своју дужност обављао више година у нашој земљи и веома активно иницирао и подржавао досадашње активности.

Посебно признање министра одбране Р. Србије за горе наведено ангажовање г-дин Ли Јун високо цени, уз јасну опредељеност да своја искуства, остварена пријатељства и препоруке за могућности даљег унапређења војно-образовне сарадње, усмери ка свом наследнику, старијем пуковнику Ванг Хаибин-у.

Ректор је у свом говору бираним речима захвалио г-дину Ли Јун-у на свему до сада учињеном, као и на доприносу јачања пријатељства народа две земље, и при том исказао више иницијатива које би додатно унапредиле билатералну војно-образовну сарадњу.

Старији пуковник Ли Јун се захвалио на досадашњој сарадњи, потенцирајући високо разумевање и остварено пријатељство, уз обећање да ће његова професионална каријера бити обележена у позитивном смислу боравком у нашој земљи, да ће се ње увек радо сећати и помагати у границaма расположивих могућности.

Истом приликом са новоименованим изаслаником одбране НР Кине инициране су активности у смислу припрема за дочек високе кинеске делегације у наредном периоду, као и за успостављање чвршће сарадње између Универзитета одбране у Београду и националних универзитета одбране НР Кине.
 

 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Новембар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас