Slika UO.jpg

Научноистраживачки рад на Универзитету одбране

23. 09. 2011

Научноистраживачки рад на Универзитету одбране
 
Организација научноистраживачког рада на Универзитету одбране била је тема консултативног састанка одржаног 20.09.2011. године, којем су поред чланова Ректорског колегијума Универзитета присуствовали декан Медицинског факултета ВМА академик пук. проф. др Миодраг Чолић, начелник Сектора за школовање и НИР ВМА пук. проф др Предраг Ромић, продекан за наставу Војне академије пук. проф. др Бобан Ђоровић и представници Управе за стратегијско планирање Сектора за политику одбране пук. Драган Татомир и пук. др. сц. Обрад Чабаркапа.
 
Састанак је отворио ректор Универзитета генерал мајор проф. др Миодраг Јевтић, указујући да Универзитет има законске обавезе у развоју научноистраживачког рада који је неодвојив од процеса високог образовања, али и потенцијале да унапреди ову област коју је у претходном периоду карактерисала одређена доза незадовољства достигнутим степеном развоја због разједињености и нефункционалности постојећих истраживачких капацитета.
 
Предлог организације научноистраживачког рада којег је изнела проректор за НИР проф. др Мирјана Животић-Вановић, заснован је на обједињеном приступу у планирању, праћењу реализације и оцени резултата истраживања у високошколским јединицама Универзитета, а према јединственим критеријумима које ће разматрати и усвојити Сенат Универзитета. Поред ових пројеката, чланице Универзитета, као акредитоване научноистраживачке организације, конкурисаће и за средства која за истраживања додељује министарство надлежно за науку. Посебно значајно место у организацији НИР на Универзитету имаће Кадетски истраживачки центар који ће бити окосница у реализацији програма развоја научноистраживачког подмлатка, који је једина алтернатива да се ојачају друге војне научноистраживачке институције и стекну услове за акредитацију.

 

Учесници састанка су позитивно оценили предлог и сагласили се да се у наредном периоду он разради и надогради како би се обезбедили услови и механизми за његову примену.

 

 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас