1DSC_0058.jpg

Јачање регионалне сарадње Универзитета одбране

23. 03. 2012

У ректорату Универзитета одбране 23. марта 2012. године, ректор Универзитета одбране  генерал потпуковник проф. др Миодраг Јевтић и ректор Интернационалног универзитета Брчко дистрикт БиХ проф. др Велимир Сотировић потписали су споразум о сарадњи ове две високообразовне установе.

Споразум је закључен на период од три године, и подразумева сарадњу у свим областима универзитетског образовања и академске праксе, могућност формирања заједничких студијских програма, мобилност студената, међусобно ангажовање наставника и заједничко учешће у научно-истраживачким пројектима.

Према речима генерала Јевтића, током припрема за потписивање поменутог споразума сагледани су интереси потенцијалног партнерског односа који би могао да буде значајан квалитет у даљем напретку научноистраживачке делатности на овим просторима. Споразум ће омогућити и испуњење обавеза болоњског процеса посебно када је реч о мобилности професора и студената, али и сарадњи на научноистраживачким пројектима. Иако је најмлађи и најмањи државни универзитет, Универзитет одбране је одлично прихваћен у академској заједници Републике Србије и покретач је  нових иницијатива у оквиру Конференције Универзитета Републике Србије (КОНУС). Ту је простор у коме би своје место у даљем развоју регионалне сарадње, могао наћи и  Интернационални универзитет Брчко дистрикт БиХ – истакао је генерал Јевтић.

Професор Сотировић је истакао да су свих 7 факултета  Интернационалног универзитета  Брчко дистрикт БиХ, као и сам универзитет, акредитовани. Нагласио је да је потребно размотрити модалитете сарадње у изради и реализацији заједничких студијских програма, сарадње у области издавачке делатности за потребе студената, наставног и научног рада, као и у области размене наставног кадра посебно у области медицине, менаџмента, безбедности и форензике. Истакао је да ће радне групе за координацију и израду годишњих планова сарадње наша два универзитета, врло брзо бити формиране.

У делегацији Интернационалног универзитета  Брчко дистрикт БиХ, поред професора Сотировића, били су и проф. др Бранислав Егић, проректор за науку и проф. др Војкан Зорић, координатор за међународну и међууниверзитетску сарадњу.Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Септембар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас