VSBO 1.jpg

Четврта класа Високих студија безбедности и одбране у Ректорату Универзитета одбране

23. 01. 2015

Дана 23.01.2015. године полазници 4. класе Високих студија безбедности и одбране наставили су своје усавршавање студијском посетом Ректорату Универзитета одбране.

Полазнике Високих студија безбедности и одбране је дочекао и обратио им се ректор Универзитета одбране, генерал-мајор проф. др Младен Вуруна са сарадницима, и изразио очекивање да ће они током студија стећи знања која им у знатној мери могу помоћи у обављању важних државних фунција.

 


У  четврту класу највишег нивоа усавршавања у систему националне безбедности укључени су поћник министра у Министарству одбране, два државна службеника Министарства правде, помоћник директора полиције у Министарству унутрашњих послова, један државни службеник Безбедносно-информативне агенције, један народни посланик Народне Скупштине Републике Србије, новинар уредник Радио телевизије Србије, четири висока официра Министарства одбране и Војске Србије, три полазника из оружаних снага Босне и Херцеговине, ДНР Алжир и Републике Македоније и директор Телекома Босне и Херцеговине.

Генерал Вуруна представио је гостима организацију и делокруг рада Универзитета одбране и појаснио обим и врсту активности које се предузимају ради што успешније хармонизације војнообразовног система са системом образовања у Републици Србији. Он је истакао да Универзитет одбране, обједињавујући образовне и научно-истраживачке потенцијале Министарства одбране и Војске Србије, улаже неопходни труд у оквиру акдредитованих студијских програма како би испунио своју мисију – да ствара профил високо образованих официра и кадрова који ће допринети безбедности своје отаџбине и нашег региона.

Ректор Универзитета одбране посебно је нагласио да се до испуњења те мисије стиже бројним задацима који су у овој години постављени пред Универзитет, од интеграције високошколских јединица Војне академије и Медицинског факултета ВМА у јединствену функционалну и организациону целину, преко сарадње са оперативним саставима ВС и установама МО у области квалитета наставно-образовног процеса, увећања броја цивилних и страних студената и развоја нових студијских програма.

Поред ректора и проректори Универзитет одбране су пригодним презентацијама представили свој делокруг рада пуковник проф. др Бобан Ђоровић обезбеђење квалитета високог војног образовања, пуковник проф. др Горан Дикић међународну и међууниверзитетску сарадњу и војни службеник проф. др Мирјана Животић-Вановић научноистраживачку делатност на Универзитету одбране.

Захваљујући се ректору на представљању капацитета и делатности Универзитета одбране, пуковник доц. др Горан Жупац заступник начелника Високих студија безбедности и одбране, изнео је уверење да је Универзитет својом активношћу остварио резултате који наставницима Школе националне одбране омогућавају да остваре наставне циљеве током усавршавања на Високим студијама безбедности и одбране.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Октобар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас