belorus 1.jpg

Проф. Леонид Гречихин из Републике Белорусије у посети Универзитету одбране

23. 01. 2014

Представник Државног факултета за војно ваздухопловство Универзитета у Минску, Република Белорусија,  професор Леонид Гречихин, посетио је 22.01.2014. године Универзитет одбране у Београду. Професора Гречихина примио је ректор  Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, са сарадницима.

Посета професора Гречихина представља наставак активности које су успостављене 26.02.2013. године, приликом његове прве посете Универзитету одбране. Током разговора, уважени гост, упознао је домаћине са током развоја наставних програма и резултатима научноистраживачког рада на факултету за војно ваздухопловство Универзитета у Минску. При томе је посебно истакао активности на плану развоја прграма за изучавање и развој беспилотних летелица.

Генерал Јевтић је упознао госта са резултатима рада оствареним на Универзитету  одбране током протекле године и предложио да, у наредном периоду, професор Гречихин одржи више предавања из области рада на развоју беспилотнх летелица. Поред тога предложено је да професори и сарадници факултета за војно ваздухопловство Универзитета у Минску понуде своје радове за публиковање у војнонаучним часописима у Републици Србији. На крају разговора, генерал Јевтић је  изразио спремност припадника Универзитета одбране да посете факултет за војно ваздухопловство Универзитета у Минску и на лицу места сагледају могућности за развој конкретних облика сарадње. При томе је истакнута потреба да се све активности координирају преко Управе за међународну војну сарадњу Сектора за политику одбране МО.

Професор Гречихин, захваљујући се на срдачном пријему и конструктивним разговорима, уручио је генералу Јевтићу овом приликом, и примерке својих најновијих уџбеника. Ректор Универзитета одбране захвалио се на поклонима изражавајући увереност да ће се у наредном периоду успоставити конкретни  облици међусобне сарадње укључујући и сараднике двају универзитета.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас