vsbo 1.jpg

Полазници 3. класе Високих студија безбедности и одбране у Ректорату Универзитета одбране

23. 01. 2014

Дана 22.01.2014. године полазници 3. класе Високих студија безбедности и одбране наставили су своје усавршавање студијском посетом Ректорату Универзитета одбране.

Полазнике Високих студија безбедности и одбране је дочекао и обратио им се ректор Универзитета одбране, генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић са сарадницима, и изразио очекивање да ће они током студија стећи знања која им у знатној мери могу помоћи у обављању важних државних фунција.

 


У 3. класу највишег нивоа усавршавања у систему националне безбедности укључена су 3 министра Владе Републике Србије, државни секретар у МО, помоћник министра у Министарству унутрашњих послова, по један државни службеник из Министарства спољних послова, Безбедносно-информативне агенције и Народне Скупштине Републике Србије, четири висока официра Министарства одбране и Војске Србије, као и три полазника из оружаних снага Босне и Херцеговине, Републике Хрватске и Републике Македоније.

Генерал Јевтић представио је гостима организацију и делокруг рада Универзитета одбране и појаснио обим и врсту активности које се предузимају ради што успешније хармонизације војнообразовног система са системом образовања у Републици Србији. Он је истакао да Универзитет одбране, обједињавујући образовне и научно-истраживачке потенцијале Министарства одбране и Војске Србије, улаже неопходни труд у оквиру акдредитованих студијских програма како би испунио своју мисију – да ствара профил високо образованих официра и кадрова који ће допринети не само безбедности своје отаџбине, већ и нашег региона.Ректор Универзитета одбране посебно је нагласио да се до испуњења те мисије стиже напорним радом у више сегмената, што се може сагледати и по бројним задацима који су у овој години постављени пред Универзитет, од организацијско-формацијских промена преко даљег рада на побољшању статуса наставног кадра, све до наставка продуктивне међууниверзитетске и међународне војне сарадње.
 


Радом на поменутим задацима, додао је генерал Јевтић, Универзитет одбране у значајној мери доприноси развоју система националне безбедности. Универзитет одбране, за релативно кратко време од непуне три године, успео је да пружи   снажну подршку јачању квалитета образовног процеса у Војној академији и Медицинском факултету Војномедицинске академије.У образовни процес који се одвија у те две институције укључене су новине којима су оне сврстане у ред најмодернијих војнообразовних установа региона, па се тако, на пример, у њима школује и велики број девојака које су током протеклог периода доказале да су изузетно одговорне, мотивисане, вредне, амбициозне и да ни у чему не заостају за колегама.

 Захваљујући се ректору на представљању капацитета и делатности Универзитета одбране, начелник Школе националне одбране, пуковник Миле Јелић, и начелник Високих  студија безбедности и одбране, пуковник мр Слободан Јоксимовић, изнели су и уверење да је Универзитет својом активношћу остварио резултате који наставницима Школе националне одбране омогућавају да остваре наставне циљеве током усавршавања на Високим студијама безбедности и одбране, међу којима истакнуто место имају  оспособљавање полазника за мултидисциплинарно анализирање савременог безбедносног окружења, процењивање дугорочних политичко безбедносних трендова, развој елемената политике националне безбедности и сарадња са другим системима националне безбедности на регионалном и глобалном нивоу.
 

 

 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Март 2021 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас