MJV_66481.jpg

Министар одбране БиХ у Ректорату Универзитета одбране

22. 11. 2013

 

Дана 21.11.2013. године, делегација Министарства одбране Босне и Херцеговине предвођена министром одбране господином Зекеријахом Осмићем је, у оквиру посете Републици Србији, посетила ректорат Универзитета одбране у Београду.

Делегацију Министарства одбране  Босне и Херцеговине  примио је ректор  Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, са сарадницима. Делегацији су презентовани  организација и резултати рада нашег Универзитета, са посебним аспектом на припреми, акредитацији и реакредитацији студијских програма високошколских јединица, као и  достигнућа у области научно-истраживачке делатности. Значајни део разговора се односио на препознавање потреба и иницијатива за успостављање међусуседске и регионалне образовне и међууниверзитетске сарадње.

Министар Осмић је истакао велико задовољство презентованим садржајима и напоменуо да је чуо доста нових и корисних информација важних за даљу сарадњу. Нагласио је да Република Србија и Босна и Херцеговина више немају отворених питања која би спречавала сарадњу у војнообразовној области и мишљења је да исту треба интензивирати кроз формирање заједничких радних група које би дефинисале могуће модалитете сарадње. У даљој дискусији је изразио убеђење да организација, рад и достигнути резултати Универзитета одбране у Београду представљају корисно искуство и пример за даљи развој војног образовања у Босни и Херцеговини. Истакао је добре резултате рада Центра за обуку за операције подршке миру у Сарајеву, као и препознате могућности за сарадњу са регионалним Центром АБХО у Крушевцу.

У завршном делу разговора, министар Осмић је понудио и личну подршку за успостављање сарадње Универзитета одбране у Београду са државним универзитетима у Босни и Херцеговини.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас