0071.jpg

Посета Нч ГШ Шпаније Универзитету одбране

22. 11. 2012

Начелник Генералштаба војске Краљевине Шпаније Адмирал Фернандо Гарсиа Санчез са члановима своје делегације, а у оквиру званичне посете  Р. Србији посетио је Универзитет одбране у Београду. Посебан интерес је био усмерен на реформске процесе високог образовања у нашем систему одбране и на досадашња искуства обзиром се тај процес одвија и у њиховој земљи.

Концепт здруженог карактера едукација кадета за све видове војске као и наш модел хармонизације високог образовања и научно-истраживачке делатности са академском заједницом наше државе је наишао на велики интерес гостију.

Оспособљеност, интерес и могућности за успостављање и јачање билатералне  универзитетеске сарадње сарадње у  овим областима је  такође био циљ ове посете.
Након поздравног говора и уводног излагања Ректора универзитета генерал потпуковника проф др Миодрага Јевтића, госте су са организацијом, резултатима рада и визијом Универзитетеа одбране и високошколских јединица у његовом саставу: Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије упознали Пук проф Горан Дикић, пук проф Бобан Ђоровић и ВС проф Милица Нинковић.

Адмирал Санчез је захвалио на исрцпним  информацијама и нагласио да у ОС Краљевине Шпаније  један од првих изазова представља школовање  најмлађих официра до потребног степена мотивисаности и обучености, јер се од њих захтева културна свест о будућем месту рада и распоређивању на дужност у земљи или иностранству. Основни циљ је да се развије на свим нивоима дух лидерства и заједништва, тако да образовање и обука представљају главно оруђе за достизање тог циља.
Адмирал Санчез се интересовао и за место Универзитета одбране у систему одбране Р. Србије, хијерахијском односу и надлежностима у областима војног образовања и обуке као и у акредитацији студијских програма.

Заједнички је констатовано да сарадњу и размену искустава треба наставити и да ће обе стране примењивати она искуства која су боља и рационалнија.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас