1DSC_0006.jpg

Посета делегације Републике Судан Универзитету одбране

22. 03. 2012

Делегација Републике Судан коју су чинили декан Медицинског факултета Карари универзитета при министарству одбране Судана, проф. др Hasab Elrasoul Babiker Mohamed и почасни конзул Републике Србије у Картуму, господин Ahmed Abdel Moneim Abdel Mouti, посетила је 21. марта  2012. године Универзитет одбране,  ради билатералних разговора и  упознавања са могућностима за успостављање војнобразовне  сарадње између министарстава одбране.

Делегацију Републике Судан, у ректорату Универзитета одбране примили су проректор за међууниверзитетску и међународну сарадњу пуковник проф. др Горан Дикић, дипл. инж. и проректор за научно-истраживачку делатност проф. др Мирјана Животић – Вановић, са најближим сарадницима. Након што је госте упознао са историјатом и традицијом војног школства у Републици Србији и процесом који је резултовао акредитацијом студијских програма, формирањем Универзитета одбране и усвајањем његовог статута од стране Владе Републике Србије, пуковник Дикић је истакао традиционалне пријатељске везе наше две земље, као добру основу за успостављање сарадње, првенствено у области образовања и одбране.

Декан проф.  Babiker Mohamed је захвалио на пријему и детаљној презентацији Универзитета одбране. Истакао је да постоји велика сличност између Медицинског факултета у Судану и медицинског факултета Војномедицинске академије, јер се и један и други налазе у саставу Универзитета у саставу министарстава одбране. Нагласио је да су им наша искуства у области образовања војних лекара веома битна и релевантна, те да он има доста питања у вези дужине и начина студирања, броју и саставу кадета, односа војног и цивилног модула у току школовања, обавези остајања у служби након дипломирања и слично. Нагласио је да је проучио искуства војних медицинских факултета и универзитета из Пакистана, Индије, Малезије и Јужне Африке, али да је због традиционалних пријатељских веза и сличности желео да се првенствено и у пракси упозна са нашим искуствима. Пуковник Дикић и проф. Животић – Вановић су детаљно одговорили на постављена питања. Након фотографисања и размене пригодних поклона, делегација Републике Судан наставила је посету Универзитету одбране, кроз обилазак медицинског факултета Војномедицинске академије.

 

 

 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас