4kadeti.jpg

Одржан састанак Кадетског парламента Универзитета одбране са проректорима

22. 03. 2012

Дана 21.03.2012. године одржан је састанак Кадетског парламента УО са проректорима. Овај састанак је одржан на иницијативу млађег водника Владимира Тимотијевића, кадета-проректора и кадета водника Виктора Вереша, председника Кадетског парламента УО.

На почетку састанка кадет водник Виктор Вереш, председник Кадетског парламента, информисао је проректоре и све присутне чланове Кадетског парламента о томе да је дана 17.03.2012.године на Универзитету у Крагујевцу одржана скупштина конференције  Универзитета Србије (СКОНУС) на којој су кадети Универзитета одбране у Београду примљени у пуноправно чланство. Делегат УО у скупштини СКОНУС-а је кадет водник Виктор Вереш.

Током разговора чланова Кадетског парламента са проректорима, кадети обе високошколске јединице су покренули низ питања чије би разматрање, по њиховом мишљењу, знатно допринело побољшању услова и успешности студирања, као и обезбеђењу захтеваних компетенција током њиховог школовања. Иако је тежиште у разговору било на квалитету наставног процеса нису заобиђена ни питања услова живота и рада, о чему је постигнута сагласност да се та питања решавају првенствено на нивоу Кадетског парламента високошколских јединица.

Сва покренута питања у вези квалитета васпитно-образовног процеса на Универзитету биће детаљно размотрена, а такође покренуће се иницијатива за њихово решавање у циљу побољшања стандарда и поступака квалитета високог војног образовања на Универзитету. Кадети су, овом приликом, изразили спремност да и сами партиципирају, како у изналажењу решења за поједина питања која су покренута на овом састанку, тако и у њиховој реализацији.

Проректори су сугерисали кадетима да се у наредном периоду морају боље организовати у оквиру својих парламената како би њихове иницијативе биле делотворније, а самим  тим доприносили сврси њиховог постојања. Такође, сугерисано им је да се активније укључе у рад органа Универзитета у којима партиципирају, јер тамо имају прилику да покрећу низ питања која се односе на квалитет њихових студирања.   Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас