Picture 303.jpg

Формирана Комисија за обезбеђење квалитета Универзитета одбране

21. 12. 2011

У Ректорату Универзитета одбране дана 20.12.2011. године одржана је прва седница Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране.

 

Након поздравних речи, ректор Универзитета генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић је истакао да се конституисање Универзитета одбране приводи крају, а формирање Комисије за обезбеђење квалитета оценио веома важним.

 

 

Ректор је предочио да је ово тело Универзитета одбране одговорно за изградњу културе квалитета на Универзитету, кроз обезбеђење квалитета у доношењу и спровођењу стратегије, стандарда и поступака за обезбеђење квалитета.

Он је посебно нагласио да су сви присутни - чланови Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета и да не заступају интересе само једне високошколске институције, већ да су они ти који штите и раде на јачању квалитета на Универзитету одбране. Имајући то у виду и на основу Статута Универзитета одбране, ректор је упознао све присутне са надлежностима и обавезама Комисије за обезбеђење квалитета. Такође је истакао, да сви заједно на Универзитету одбране, учествују у изузетно важној фази развоја  високошколског процеса система одбране.

 

Ректор је на крају уводне речи изразио велико задовољство што у раду ове седнице поред официра и војних службеника учествују и кадети, као и да учешће кадета у стручним телима даје један квалитет више реформским процесима система одбране.

 

У оквиру усвојеног дневног реда, верификовани су предлози Наставно-научних већа Војне академије и Медицинског факултета ВМА о именовању чланова Комисије за обезбеђење квалитета, коју чине:

1.      пуковник доц. др Никола Лекић из Војне академије,

2.      пуковник доц. др Самед Каровић из Војне академије,

3.      потпуковник Урош Домазет из Војне академије ,

4.      мајор доц. др Славко Муждека из Војне академије,

5.  ВС ред. проф. др Маја Шурбатовић са Медицинског факултета ВМА,

6.  ВС ванр. проф. др Жељко Шпирић са Медицинског факултета ВМА,   

7.      ВС доц. др Ксенија Ђурић-Атанасијевски из Војне академије,

8.      кадеткиња Јелена Шулић из Војне академије и

9.      кадеткиња Моника Мацак са Медицинског факултета ВМА.

 

Наведену одлуку је Сенат Универзитета једногласно усвојио на својој конститутивној седници 09. децембра 2011. године.

Ректор је обавестио присутне, да је на основу његовог предлога Сенат Универзитета на својој конститутивној седници једногласно усвојио одлуку да се за председника Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране изабере пуковник доц. др Никола Лекић са Војне академије, а за његовог заменика војни службеник проф. др Маја Шурбатовић са Медицинског факултета ВМА. Ректор је честитао изабранима и изразио наду да ће они у свом раду и ангажовању дати пун допринос даљем јачању високошколског система јединица у којима раде и самим тим и Универзитета одбране.

Комисија за обезбеђење квалитета има девет чланова, од којих је једно лице из ненаставног особља а два лица су представници кадета. Мандат чланова траје три године, осим за кадете,  за које траје једну  годину.

На овој Седници је размотрен и једногласно усвојен предлог Пословника о раду Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране.Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас