platforma1.jpg

Захваљујући иновационим платформама, нисмо изгубили ни један једини час

21. 04. 2020

Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас представљању платформе за извођење наставе и учење на даљину у Одсеку за симулације и учење на даљину ШНО Универзитета одбране.

Током презентације, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић и наставници војних школа, представили су министру одбране начин рада платформе и њене могућности када је реч о наставном процесу, а кадети Војне академије, јављањем путем видео-линкова, презентовали су научено градиво и показали да вредно уче и раде, иако су тренутно ван школских клупа.
 
Министар Вулин је, након презентације, истакао да и у условима ванредног стања војно школство је показало колико је у стању да се прилагоди и колико је у стању да брзо реагује и брзо омогући својим полазницима да наставе са редовним процесом свог школовања.

- Захваљујући платформама за учење на даљину, а посебно иновационим платформама које је Војна академија урадила управо за наше кориснике, ми нисмо изгубили ни један једини час. Сва наша децa су се нормално школовала, учила све оно што би иначе учила и спремна су да приведу своје школовање крају – нагласио је министар Вулин.
 
Према његовим речима, свакако да постоје одређене специфичности војног школства, као што су разне вежбовне активности, практичан рад, упознавање са наоружањем и коришћење наоружања, а које ће у складу са релаксацијом ситуације и препорукама здравства бити урађено на време.
 
Како је истакао ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник Радовановић, тај универзитет је предузео све мере на реализацији задатака у складу с Одлуком Владе Републике Србије о проглашењу ванредног стања у Републици Србији.- Наш задатак је образовање кадета и ученика средњих школа, као и полазника свих облика усавршавања. Задовољан сам постигнутим резултатима, задовољан сам и ангажовањем наших кадета и полазника који свакодневно примењују платформу за учење на даљину која заиста омогућава рад наших кадета ван учионица. Остаје да у наредном периоду, у складу с релаксацијом мера током ванредног стања, реализујемо примењене облике образовања – нагласио је генерал Радовановић и изразио сигурност да ће и ове класе ученика, кадета и полазника Генералштабног и Командно-штабног усавршавања у потпуности реализовати све облике школовања у складу с планом и програмом за 2020. годину.  
 
Начелник Одсека за симулације и учење на даљину пуковник Горан Шимић истакао је да је данашња презентација намењена за реализацију војне обуке и образовања на Универзитету одбране у условима ванредног стања и да се настава одвија несметано.
 
- Искористили смо све наше капацитете и уз подршку Генералштаба Војске Србије имамо платформу за учење на даљину доступну 24 часа дневно ученицима, кадетима и полазницима свих облика усавршавања. На платформи је 401 предмет и курс, 3.965 наставника и слушалаца курсева. У сваком тренутку имамо од 150 до 210 корисника, односно на дневном нивоу реч је о 700 до 1.000 корисника. Осим наставе на платформи, користимо и алтернативне облике ради видео конференсинга и видео увида у рад ученика коришћењем одређених апликација. Примењујемо све што нам савремена технологија омогућава како би се наставни процес на Универзитету одвијао без прекида ових седам недеља – указао је пуковник Шимић.  Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Септембар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас