senat 4 1.jpg

IV седница Савета Универзитета

21. 02. 2014

 

Дана 20. фебруара 2014. године, у Ректорату Универзитета одбране одржана је четврта редовна седница Савета Универзитета одбране, којом је председавао председник Савета бригадни генерал ванредни професор др Бојан Зрнић. Поред сталних чланова Савета, седници су присуствовали ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник редовни професор. др Миодраг Јевтић, проректори и генерални секретар Универзитета одбране. Са седнице су оправдано одсуствовали генерал-мајор редовни професор др Митар Ковач, редовни професор др Предраг Ромић и војни службеник редовни професор др Љиљана Тукић. Седници су присуствали и акредитовани представници средстава информисања.

Након усвајања предложеног дневног реда и записника са треће седнице Савета одржане 20. новембра 2013. године, председавајући је чланове Савета упознао са предлогом Војне академије Универзитета одбране о избору генерал-потпуковника Александра Живковића за члана Савета Универзитета одбране, коме је Савет једногласно верификовао мандат.

У складу са Статутом Универзитета одбране, Сенат Универзитета је Савету на усвајање доставио Предлог годишњег извештаја о раду Универзитета одбране у 2013. години, у којем су приказани подаци о раду органа управљања, стручних и других органа и тела Универзитета одбране, резултати које су кадети постигли на студијским програмима, извештаји о самовредновању и спољашњој евалуацији високошколских јединица Универзитета одбране, постугнути резултати у научноистраживачком раду и издавачкој делатности, активности у међууниверзитетској и међународној сарадњи, као и рад стручних служби и информационог система Ректората Универзитета одбране. Након краће дискусије, Сенат је једногласно усвојио Предлог годишњег извештаја о раду.

Савет је једногласно усвојио и Предлог годишњег обрачуна Универзитета одбране за 2013. годину.

За 2014. годину, Сенат Универзитета одбране утврдио је Предлог програма рада Универзитета одбране, у којем су дати приоритетни задаци у области студија и научноистраживачког рада, обезбеђења и контроле квалитета, издавачке делатности, међууниверзитетске и међународне сарадње, као и осталих области рада. За потребе реализације предложеног Програма рада, Сенат је доставио и Предлог финансијског плана Универзитета одбране за 2014. годину, уз пуно уважавање мера штедње и ограничених буџетских средстава Министарства одбране. Преложени Програм рада и финансијски план, чланови Савета су једногласно усвојили.

Савет Универзитета одбране је након краће расправе једногласно усвојио извештај и образложени предлог Сената у вези висине школарине и осталих трошкова школовања и усавршавања у високошколским јединицама УО за 2014/2015. годину.

У вези са закључком Савета са претходне седнице о покретању иницијативе за решавање уочених и дефинисаних проблема у функционисању Универзитета одбране и овлашћења која су у вези стварања интегрисаног универзитета дата ректору Универзитета одбране, генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић известио је Савет да је министар одбране господин Небојша Родић формирао радну групу која је у задатом року израдила организацијско-формацијску структуру интегрисаног Универзитета и Савету је представио у чему се састоји овај предлог, који ће омогућити пуну интеграцију образовног и научноистраживачког рада на Универзитету, уз позиционирање Универзитета у систему одбране на начин који ће обезбедити несметано и ефикасно извршавање задатака за потребе система одбране. Чланови Савета су позитивно оценили предлог радне групе, уз образложење да су након три године рада Универзитета одбране предложене промене биле неопходне, те да ће оне створити услове за даљи развој војног образовања, усавршавања и научно-истрачивачког рада у МО и ВС Републике Србије.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас