1 komisija.jpg

Одржана прва седница Комисије за обезбеђење квалитета

21. 02. 2012

Дана 13.02.2012. године у Ректорату Универзитета одбране одржана је прва седница Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране, којом је председавао пуковник доц. др Никола Лекић. Осим чланова Комисије, седници су присуствовали чланови ректорског колегијума Универзитета одбране проректор за квалитет и развој пуковник проф. др Јан Марчек и проректор за међууниверзитетску и међународну сарадњу пуковник проф. др Горан Дикић.

Дневни ред ове седнице је обухватао следеће тачке: 1) Усвајање записника са конститутивне седнице Комисије за обезбеђење квалитета; 2) Усвајање Плана рада Комисије за обезбеђење квалитета за 2012.годину; 3)Усвајање предлога Стратегије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране и 4)Питања и предлози.
 
Након краће расправе усвојен је предлог Плана рада Комисије за обезбеђење квалитета за 2012. годину и предлог Стратегије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране. План рада Комисије прецизира активности за праћење и контролу стандарда и процедура обезбеђивања квалитета на Универзитету одбране у складу са стандардима Националног савета за високо образовање. Према усвојеном плану, тежиште рада Комисије за обезбеђење квалитета је на самовредновању Универзитета одбране, о чему она подноси извештај Сенату Универзитета једанпут годишње.
 
На седници је усвојен предлог да високошколске јединице предложе чланове за формирање Одбора за самовредновање чија би улога била вредновање квалитета студија и педагошког рада наставника на Универзитету. Извештај о тим активностима одбор би требао да достави Комисији за обезбеђење квалитета, која даје своје мишљење на тај извештај, а затим га заједно са извештајем доставља Сенату Универзитета на усвајање.
 
На овој седници усвојен је и предлог Стратегије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране. Усвојени предлог Стратегије за обезбеђење квалитета дефинише основне приоритете високог војног образовања у области обезбеђења квалитета, као и начин њиховог остваривања у свим сегментима рада Универзитета и његових високошколских јединица, са тенденцијом да се непрекидно остварује, изграђује и усавршава култура квалитета. Предлог Стратегије за обезбеђење квалитета биће упућен Савету Универзитета одбране на усвајање.
 
Проректор за квалитет и развој пуковник проф. др Јан Марчек је Комисији указао на значај усвајања Стратегије за обезбеђења квалитета која практично представља кровни документ за обезбеђење квалитета на Универзитету одбране. Након тога је истакао да је самовредновање један од најзначајнијих задатака Универзитета у будућем периоду. Такође је упознао чланове Комисије да су на трећој седници Сената Универзитета усвојена четири правилника из области обезбеђења квалитета који чине значајну основу за рад  Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране.
 
Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Октобар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас