VSBO 1.jpg

Полазници 5. класe Високих студија безбедности и одбране у Ректорату Универзитета одбране

21. 01. 2016

Полазници пете класе Високих студија безбедности и одбране посетили су ректорат Универзитета одбране 20. јануара 2016. године. Госте је примио ректор, генерал-мајор, професор др Младен Вуруна са сарадницима.

Пету класу Високих студија безбедности и одбране чине 6 државних службеника из органа државне управе и служби Владе Републике Србије, затим 6 официра МО и ВС, као и по један припадник Министарства одбране ДНР Алжир, Хрватске и БиХ.
 
Генерал Вуруна је упознао госте са организацијом и надлежностима Универзитета одбране и образовним програмима који се реализују у високошколским јединицама Универзитета одбране. Овом приликом полазници су детаљно упознати  са одредбама Закона о одбрани и Закона о високом образовању Републике Србије које се односе на делатност Универзитета одбране. Посебан део свог излагања генерал Вуруна је посветио улози Универзитета одбране у високом војном образовању и академској заједници Републике Србије, као и специфичностима Универзитета одбране које га разликују од осталих сличних установа.

Након саслушаних информација гости су испољили интересовање за статусна питања наставника, организациону повезаност Универзитета одбране са другим чиниоцима система одбране, интеграционе процесе унутар Универзитета одбране и проблематику школовања резервних официра.

Након додатних информација, начелник Високих студија безбедности и одбране,  пуковник Зоран Лучић захвалио се у име гостију на презентацији која је употпунила њихова досадашња сазнања у вези са војно-образовним системом Републике Србије.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас