Slika UO.jpg

LII редовна седница Сената Универзитета одбране

18. 07. 2016

У просторијама Ректората Универзитета одбране, 7. јула 2016. године, са почетком у 13.00 часова, одржана је LII редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета одбране, генерал–мајор проф. др Младен Вуруна.

Седници су претходили састанци стручних органа и радних тела Универзитета одбране и високошколских јединица у његовом саставу.

На дневном реду седнице нашла су се питања везана за: верификацију мандата новог члана Сената; избор и реизбор лица у звања наставника; израду и одбрану докторских дисертација; покретање процедуре уписа лица из грађанства на акредитоване студијске програме високошколских јединица и измене и допуне ужих научних области на Војној академији.

У првом делу седнице, након верификације мандата новог члана Сената – представника Медицинског факултета ВМА, пк ред. проф. др Мирослава Вукосављевића, Сенат је изабрао четири наставника у звање редовног професора и три наставника у звање доцента и реизабрао два наставника у звање ванредног професора и једног наставника у звање доцента на Универзитету одбране.

У наставку седнице, Сенат је:
• дао сагласност за одбрану три готове докторске дисертације на Медицинском факултету ВМА и две готове докторске дисертације на Војној академији;
• дао сагласност на тему за израду једне докторске дисертације на Медицинском факултету ВМА;
• покренуо процедуру за упис лица из грађанства у својству самофинансирајућих студената на два нова акредитована студијска програма специјалистичких академских студија Медицинског факултета ВМА „Хирушко–ортодонтско лечење деформитета лица и вилица“ и „Орална медицина“ у школској 2016/2017. години;
• усвојио измену и допуну ужих научних области и предмета које уже научне области обухватају на Војној академији у делу који се односи на увођење нове уже научне област „Економија логистике одбране и интендатура“ у научној области „Наука одбране“ у пољу друштвено-хуманистичких нaукa.

На крају седнице ректор је информисао чланове Сената о реализованим задацима и активностима Универзитета одбране између две седнице, као и плановима за наредни период.

Седница Сената завршена је у 14.35 часова, а следећа седница Сената је заказана за 8. септембар 2016. године у 12.00 часова.
 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас