Nova 3(1).jpg

XLVII редовна седница Сената Универзитета одбране

18. 03. 2016

У просторијама Ректората Универзитета одбране, 17. марта 2016. године, са почетком у 14.00 часова, одржана је XLVII редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета одбране, генерал–мајор проф. др Младен Вуруна.

Седници су претходили састанци стручних органа и радних тела Универзитета одбране и високошколских јединица у његовом саставу.

На дневном реду седнице нашла су се питања везана за: отпочињање поступка самовредновања и формирања Одбора за самовредновање на Универзитету одбране; усвајање ужих научних области Војне академије; дефинисање услова за избор у звања наставника; избор и реизбор лица у звања наставника; усвајање студијских програма високошколских јединица; израду и одбрану докторских дисертација; давање сагласности за ангажовање наставника УО на другим високошколским установама и верификацију оцена са усавршавања у иностранству.

У првом делу седнице Сенат је донео одлуке о отпочињању поступка самовредновања, усвајању Плана за самовредновање и образовању Одбора за самовредновање на Универзитету одбране.

У наставку седнице, Сенат је:
• усвојио предлог услова за избор у звање наставника на Универзитету одбране по образовно–научним пољима;
• усвојио студијски програма основних струковних студија Медицинског факултета ВМА „Струковна медицинска сестра“ и студијске програме основних и мастер академских студија Војне академије „Логистика одбране“;
• изабрао једног наставника у звање доцента и реизабрао једног наставника у звање ванредног професора и два наставника у звање доцента на Војној академији Универзитета одбране и
• дао сагласност за одбрану једне готове докторске дисертације и израду две докторске дисертације на Медицинском факултету Војномедицинске академије Универзитета одбране;
• дао сагласност да се три наставника Универзитета одбране могу ангажовати у реализацији наставног процеса на другим високошколским установама у земљи у школској 2015/2016. години и
• верификаовао оцене са усавршавања у иностранству за четири припадника Министарства одбране и Војске Србије

На крају седнице ректор је информисао чланове Сената о реализованим задацима и активностима Универзитета одбране између две седнице, као и плановима за наредни период.
Седница Сената завршена је у 16.25 часова, а следећа изборна седница Сената је заказана за 7. април 2016. године у 12.00 часова.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас