DSC_0034.JPG

Посета министра одбране Републике Aзербејџан Универзитету одбране

18. 02. 2014

 

Дана 17.02.2014. године, делегација Министарства одбране Републике Азербејџан  коју је предводио министар одбране генерал-потпуковник Закир Хасанов, је након међудржавних билатералних активности и потписивања споразума о војно-војној сарадњи са министром одбране господином Небојшом Родићем, посетила и ректорат Универзитета одбране у Београду.Делегацију Министарства одбране Републике Азербејџан дочекали  су челни људи Универзитета одбране, Војне академије и Медицинског факултета ВМА. Ректор  Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, проректор за међународну сарадњу пуковник проф. др Горан Дикић, начелник Војне академије генерал-мајор ванр. проф. др Младен Вуруна и декан Медицинског факултета Војномедицинске академије бригадни генерал академик проф. др Миодраг Чолић презентовали  су делегацији  организацију и резултате рада и визију даљег развоја нашег Универзитета, са посебним освртом на програме високошколских јединица, као и  постигнућа у области научно-истраживачке делатности. Посебно су истакнути спремност и могућности за  развој међууниверзитетске  и међународне сарадње у региону и шире.

 

Министар Хасанов је исказао велико интересовање за реализацију практичних облика наставе у теренским условима, као и за проблеме усклађивања војообразовног процеса са захтевима Болоњске декларације.

Програм посете је подразумевао и обилазак појединих организацијских делова ВА и МФ ВМА.

 

 

У завршном делу разговора, генерал Јевтић је уручио министру Хасанову Каталог различитих облика школовања, усавршавања и курсирања који се реализују  на Универзитету одбране у Београду, са поруком да смо у домену билатералне војнообразовне сарадње спремни да прихватимо њихове представнике на свим нивоима школовања и усавршавања.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас