najava grb.jpg

VI редовна Седница Савета Универзитета одбране

17. 03. 2015

У просторијама Ректората Универзитета одбране у Београду, дана 13. марта 2015. године, са почетком у 12.00 часова, одржана је конститутивна седница другог сазива Савета Универзитета одбране, уједно и VI редовна седница Савета Универзитета одбране, којом је до избора новог руководства председавао дотадашњи председник Савета генерал-мајор ванредни професор др Бојан Зрнић, дипл. инж.  Седници су претходили састанци стручних органа и радних тела високошколских јединица и Универзитета одбране.

На дневном реду седнице, нашла су се питања везана за верификацију мандата чланова новог сазива Савета Универзитета одбране у Београду,  избор председника и заменика председника Савета Универзитета одбране, усвајање годишњег извештаја о раду Универзитета одбране,  усвајање Извештаја о годишњем обрачуну Универзитета одбране, усвајање Програма рада Универзитета одбране, доношење финансијског плана Универзитета одбране и усвајање висине школарина за студије и усавршавања које се организују на високошколским јединицама у саставу Универзитета одбране у Београду.

Након усвајања предложеног дневног реда и записника са V редовне седнице Савета одржане 11. децембра 2014. године, формирана је верификациона комисија која је верификовала мандате чланова другог сазива Савета Универзитета одбране. Након верификације мандата чланова Савета, формирана је изборна комисија и организовано је гласање за избор председника и заменика председника Савета Универзитета одбране. За председника Савета Универзитета одбране у Београду је изабран генерал-мајор Милосав Симовић, командант Команде КоВ, а за заменика председника Савета Универзитета одбране у Београду је изабран пуковник проф. др Зоран Шегрт, заступник начелника Војномедицинске академије, након чега је генерал-мајор Милосав Симовић преузео председавање Саветом.

У даљем току седнице, савет Универзитета одбране је усвојио годишњи извештај о раду Универзитета одбране у 2014. години, извештај о годишњем обрачуну Универзитета одбране у 2014. години, програм рада Универзитета одбране за 2015. годину, и висину школарина за студије и усавршавања које се организују на високошколским јединицама у саставу Универзитета одбране у Београду у школској 2015/2016. години. Поред наведеног, Савет Универзитета одбране је донео и финансијски план Универзитета одбране у Београду за 2015. годину.

У завршном делу седнице, ректор Универзитета одбране генерал-мајор професoр др Младен Вуруна је информисао чланове Савета о достигнутом степену интеграције  Универзитета одбране у јединствену функционалну и организациону целину, тежишним активностима универзитета између две седнице Савета, као и плановима за наредни период.

Седница Савета завршена је у 13,35 часова.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас