japan 1.jpg

Изасланик одбране Јапана у ректорату Универзитета одбране

17. 02. 2014

Изасланик одбране Јапана у Републици Србији, са седиштем у Бечу, пуковник Цутому Соне посетио је 14. фебруара 2014. године Универзитет одбране у Београду.

Изасланик одбране Јапана дочекао је  ректор  Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић са најближим сарадницима и представницима Војне академије и Медицинског факултета ВМА. Генерал Јевтић је госту представио резултате и планове за даљи рад Универзитета одбране, као и даље тенденције на развоју међууниверзитетске  и међународне сарадње у региону и шире. У наставку разговора, проректор за међууниверзитетску и међународну сарадњу пуковник проф. др Горан Дикић, дипл. инж., је упознао госта са традицијама војног образовања, структуром и организацијом Универзитета одбране, искуствима у припреми и акредитацији студијских програма и структуром студијских програма на сва три нивоа усавршавања. Продекани високошколских јединица Универзитета одбране, пуковник проф. др Бобан Ђоровић, дипл. инж. и војни службеник проф. др Милица Нинковић су презентовали госту резултате рада и правце даљег развоја Војне академије и Медицинског факултета ВМА.

Пуковник Соне је изразио задовољство презентованим информацијама и изразио додатно интересовање о процесу акредитације Универзитета одбране и високошколских јединица, начину конкурисања, уписа и избора смера школовања од стране кадета и броју страних кадета на свим нивоима школовања. Пуковник проф. др Јан Марчек, проректор за квалитет и развој је госту предочио додатне информације из наведених области.

 

У завршном делу посете, пк Цутому Соне је обишао део наставних капацитета  Војне академије.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас