AngolaDSC_0160.jpg

Delegacija Republike Angole na Univerzitetu odbrane

15. 11. 2011

Delegacija Nacionalne uprave za međunarodne odnose, Ministarstva narodne odbrane, Republike Angole, koju je predvodio Njegova Ekselencija gospodin Salviano de Jesus Sequeira "Kianda" Viceministar narodne odbrane za infrastrukturu i materijalne resurse, posetila je 15.novembra 2011. godine Univerzitet odbrane MO RS,  u cilju razmatranja mogućnosti za unapređenje saradnje u oblasti odbrane.

Delegaciju MNO Republike Angole primio je rektor Univerziteta odbrane general-major prof. dr Miodrag Jevtić, sa najbližim saradnicima. Nakon što je goste upoznao sa istorijatom i tradicijom vojnog školstva u Republici Srbiji i procesom koji je rezultovao akreditacijom studijskih programa, formiranjem Univerziteta odbrane i usvajanjem njegovog statuta od strane Vlade Republike Srbije, rektor je istakao tradicionalne prijateljske veze dveju država, kao mogućnost da se ostvari značajan napredak u svim oblastima saradnje, ali prvenstveno u oblasti odbrane i obrazovanja.

 

 

 

Gospodin Salviano de Jesus Sequeira "Kianda" je zahvalio u svoje ime kao i u ime ostalih članova delegacije na prijemu i detaljnoj prezentaciji Univerziteta odbrane. U nastavku razgovora, on i njegovi saradnici su pokazali dosta interesovanja za oblast vojnog obrazovanja u Republici Srbiji i postavili dosta pitanja u vezi strukture i vrste nastavnih programa koji se realizuju na Univerzitetu odbrane i o odnosu Univerziteta odbrane sa Ministarstvom odbrane kao i Ministarstvom za nauku i obrazovanje. Takođe su iskazali poseban interes o vrsti, nameni i perspektivi kadra koji završava Vojnu akademiju, pri tome se posebno  osvrnuvši na oficire koji završe različite oblike usavršavanja u tehničko-tehnološkom polju nauka.

Rektor UO je sa svojim saradnicima detaljno odgovorio na navedena pitanja. Istakao je otvorenost Univerziteta odbrane i njega lično za različite oblike saradnje, istakavši da veruje kako je ova poseta samo prvi, ali uspešni korak u unapređenju dalje saradnje naše dve tradicionalno prijateljske zemlje.Objavljeno u Sekciji: Saopšenja

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Kalendar aktivnosti

« Maj 2019 »
PonUtoSreČetPetSubNed
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Izbori u zvanja nastavnika

Erasmus TEMPUS PROJEKTI

Važniji linkovi

Pratite nas