AngolaDSC_0160.jpg

Делегација Републике Анголе на Универзитету одбране

15. 11. 2011

Делегација Националне управе за међународне односе, Министарства народне одбране, Републике Анголе, коју је предводио Његова Екселенција господин Salviano de Jesus Sequeira "Kianda" Вицеминистар народне одбране за инфраструктуру и материјалне ресурсе, посетила је 15.новембра 2011. године Универзитет одбране МО РС,  у циљу разматрања могућности за унапређење сарадње у области одбране.

Делегацију МНО Републике Анголе примио је ректор Универзитета одбране генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић, са најближим сарадницима. Након што је госте упознао са историјатом и традицијом војног школства у Републици Србији и процесом који је резултовао акредитацијом студијских програма, формирањем Универзитета одбране и усвајањем његовог статута од стране Владе Републике Србије, ректор је истакао традиционалне пријатељске везе двеју држава, као могућност да се оствари значајан напредак у свим областима сарадње, али првенствено у области одбране и образовања.

Господин Salviano de Jesus Sequeira "Kianda" је захвалио у своје име као и у име осталих чланова делегације на пријему и детаљној презентацији Универзитета одбране. У наставку разговора, он и његови сарадници су показали доста интересовања за област војног образовања у Републици Србији и поставили доста питања у вези структуре и врсте наставних програма који се реализују на Универзитету одбране и о односу Универзитета одбране са Министарством одбране као и Министарством за науку и образовање. Такође су исказали посебан интерес о врсти, намени и перспективи кадра који завршава Војну академију, при томе се посебно  осврнувши на официрe који заврше различите облике усавршавања у техничко-технолошком пољу наука.

Ректор УО је са својим сарадницима детаљно одговорио на наведена питања. Истакао је отвореност Универзитета одбране и њега лично за различите облике сарадње, истакавши да верује како је ова посета само први, али успешни корак у унапређењу даље сарадње наше две традиционално пријатељске земље.Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас