Untitled-1.jpg

XII редовна седница Сената Универзитета одбране

14. 12. 2012

У просторијама Ректората Универзитета одбране, дана 13. децембра 2012. године, са почетком у 12.00 часова, одржана је XII редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета одбране, генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић.

Седници Сената су претходиле интензивне припреме на седницама Стручних већа које су одржане 07. и 10.децембра 2012. и Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране од 11.12.2012. године под руководствима: генерал-мајора проф. Митра Ковача, генерал-мајора проф. Младена Вуруне, пук. проф. Зорана Поповића и пук. проф. Николе Лекића.У раду ових органа активно су учествовали проректори Универзитета одбране пук. проф. Јан Марчек и ВС проф. Мирјана Животић-Вановић, као и стручна служба Секретаријата УО на челу са пук. Слободаном Кисићем.

На дневном реду седнице нашло се: одлучивање о изборима у звање наставника на Универзитету одбране, усвајање плана издавачке делатности на Универзитету одбране за 2013. годину, давање мишљења о дизајну уџбеника, усвајање јединственог текста конкурса за изборе у звања наставника као и одлучивање у поступцима за признавање страних високошколских исправа.

На седници је вођена веома конструктивна и аргументована дискусија уз потпуно поштовање законитости и надлежности.

Након разматрања пристиглих предлога Наставно-научног већа Војне академије УО за избор у звање наставника, уз уважавање мишљења надлежних стручних већа Универзитета одбране, донете су следеће одлуке:

1) у звање доцента на Војној академији УО за ужу научну област „Општа логистика“, на период од пет година, изабран је пуковник др Миљојко Јаношевић;
2) у звање доцента на Војној академији УО за ужу научну област „Политички систем“, на период од пет година, изабран је капетан др Срђан Благојевић;
3) у звање доцента на Војној академији УО за ужу научну област „Менаџмент“, на период од пет година, изабран је потпуковник др Ненад Ђурић;
4) у звање доцента на Војној академији УО за уже научне области „Бродомашинство“ и „Механика“, на период од пет година, изабран је потпуковник др Драган Трифковић.

Стручна служба Универзитета одбране израдиће текстове одлука о избору у звања наставника и доставити их високошколским јединицама у року од десет дана.

У даљем току седнице, чланови Сената су усвојили План издавачке делатности Универзитета одбране у Београду за 2013. годину и јединствени текст конкурса за изборе у звања наставника на високошколским јединицама, а дато је и позитивно мишљење о дизајну уџбеника који ће бити у употреби на Универзитету одбране.

У вези поступака за нострификацију диплома припадника система одбране, закључено је да, уколико не постоји могућност да се нострификација изврши на високошколским јединицама Универзитета одбране, подносиоци захтева буду упућени да дипломе нострификују на одговарајућим цивилним факултетима а да трошкове поступка сносе јединице или установе система одбране које су их упутиле на школовање у иностранство.

Такође, у циљу формирања јединственог регистра наставника на Универзитету одбране у Београду и предупређивања до сада уочених проблема у изборном процесу наставног кадра, високошколским јединицама је наложено да податке о наставном кадру на формацији и ван формације доставе Ректорату до 30. децембра 2012. године.

Цео ток Седнице је био јаван и у складу са Пословником о раду Сената Универзитета одбране, а све одлуке су донете једногласно.

Дванаеста седница Сената завршена је у 14,45 часова.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас