NIGERIJA NASLOVNA.jpg

Колеџ Националне одбране Нигерије у ректорату Универзитета одбране

14. 05. 2013

Студијска група Академије националне одбране СР Нигерије на челу са професором  др Истифанус С. Забади, у присуству амбасадора СР Нигерије, Харолда Аугустуса Кокоа, дана 14. 05. 2013. године, посетила је ректорат Универзитета одбране. 
 
Госте је примио ректор  Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, са својим најближим сарадницима.  Генерал Јевтић је зажелевши гостима добродошлицу, истакао пријатељске везе наших двеју земаља, и нагласио да Универзитет одбране иако најмлађи државни универзитет у Републици Србији, има знатне могућности у области међународне војне и образовне сарадње. Подвукао је да ова посета представља значајан корак у  развоју међусобне војне сарадње Нигерије и Србије. Након уводног говора генерала Јевтића и упознавања са структуром, активностима и задацима Универзитета одбране, проректор за међууниверзитетску и међународну сарадњу пуковник проф. др Горан Дикић, упознао је госте са историјатом и традицијом војног школства Р.Србије.
 
Професор  др Истифанус С. Забади захвалио се у своје име као и у име осталих чланова делегације на пријему и исцрпној презентацији Универзитета одбране. Уследио је разговор током којег су гости упознали представнике Универзитета одбране  са организацијом Академије националне одбране СР Нигерије.  Током разговора који је уследио гости су поставили низ питања исказујући интересовање за сарадњу и могућноисти школовања у образовним институцијама Војске Републике Србије.

Генерал Јевтић је са сарадницима одговорио на постављена питања истакавши да за то већ постоје предуслови имајући у виду споразуме који су потписани од стране релевантних представника влада обеју држава. Посету Универзитету одбране гости су наставили обиласком високошколских установа: Медицинског факултета Војномедицинске академије и Војне академије где су примљени од највиших руководилаца и упознати са свим расположивим ресурсима за квлитетно одвијање и даљи развој процеса  образовања у систему одбране наше државе.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас