seminardaljina1.jpg

Семинар о учењу на даљину

13. 12. 2013

У Центру за симулације и учење на даљину одржан је трећи стручни скуп најодговорнијих представника образовања и обуке у Министарству одбране и Војсци Србије на коме су презентовани електонски курсеви и материјали, изложени на Платформи за учење на даљину, резултати и перспективе у области мобилног учења и искуства стечена у обуци наставника и извођача обуке за коришћење Платформе.

Семинар, на коме је учествовало око сто представника из свих организационих целина МО и ВС, ангажованих у процесу образовања и обуке, био је посвећен анализи Пројекта учења на даљину у Министарству одбране и Војсци Србије, његовим резултатима, текућим активностима и плановима за наредне две госдине. Представљени су и електронски курсеви и други едукативни садржаји, доступни за учење на интернету, односно Платформи центра за учење на даљину.

Отварајући овогодишњи скуп, пуковник др Горан Шимић, начелник Центра за симулације и учење на даљину, рекао је да, за разлику од претходна два семинара, овај има за циљ анализу до сада урађеног и пројекцију развоја мобилног учења у наредном периоду.

- Надам се да ће нам информације које овде добијемо помоћи не само у сагледавању све већег значаја учења на даљину, већ и у стварању синергије свих учесника у ланцу образовања и обуке, како би се одлични технолошки ресурси које смо успоставили и електронски садржаји које смо направили, искористили на најбољи начин за јачање система одбране и безбедности, кроз постизање интероперабилности, респектабилног квалитета и професионалности. Тиме бисмо омогућили и интензивније укључивање наших оружаних снага у главне токове очувања мира у региону и свету, рекао је пуковник др Шимић.

Ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић је нагласио да семинар има за циљ информисање о постигнутим резултатима у процесу учења на даљину, чији значај у савременом свету непрекидно расте.

На семинару је било више речи о обуци наставника и непосредних извођача обуке у коришћењу Палтформе за учење на даљину, промоцији тог процеса у јединицама и установама Војске Србије, изради и квалитету електронских курсева, учешћу у међународним активностима везаним за учење на даљину, развоју апликација за мобилно учење. Истакнуто је да су реализовани сви планирани задаци, да је 85 припадника МО и ВС обучено за примену учења на даљину у настави и обуци, да су урађена три курса на енглеском и два на српском језику у вези с мировним операцијама и неколико курсева за основне студије и Високе студије одбране и безбедности.

Закључено је да у свим тим областима делатности у наредном периоду треба учинити корак више, за шта Центар за симулкације и учење на даљину има довољно професионалног знања, снага и могућности.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Април 2021 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас