Slovenci1.JPG

Сарадња Универзитета одбране и Универзитета у Марибору

13. 12. 2013

 

Дана 13. децембра 2013. године, делегација Универзитета у Марибору (ректор проф. др Данијел Ребољ, декан Факултета за логистику проф. др Бојан Роси и помоћник генералног секретара за међународну сарадњу господин Младен Краљић) посетила је ректорат Универзитета одбране у Београду.

Делегацију Универзитета у Марибору дочекали  су челни људи Универзитета одбране, Војне академије и Медицинског факултета ВМА. Ректор  Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић је гостима представио традиције, структуру, резултате и планове за даљи рад Универзитета одбране у Београду. Посебно је истакао искуства у припреми, акредитацији и реакредитацији студијских програма високошколских јединица, актуелне резултате у области научно-истраживачке делатности, као и даље тенденције на развоју међууниверзитетске  и међународне сарадње у региону и шире. Нагласио је да успостављање сарадње два универзитета кроз склапање Споразума о сарадњи представља важну претпоставку за јачање научних и образовних капацитета обе институције, за мобилност професора и студената, отпочињање заједничког рада на научноистраживачким пројектима, међусобно учешће на научним и стручним конференцијама и издавање чланака у референтним научним часописима.

Професор Ребољ је истакао задовољство презентованим информацијама и чињеницом да може у Београду да учествује у изградњи новог моста сарадње наша два универзитета у области високог образовања и научноистраживачког рада. Нагласио је да војска представља гарант суверенитета одбране сваке државе, док су наука и знање универзалне вредности и да је лепо то све видети заједно на једном месту. Истакао је да ћемо јачањем академске сарадње омогућити бољу сарадњу наше две државе али и бољу сарадњу у склопу региона, истакавши као пример дунавску ректорску конференцију.

У завршном делу посете, ректор  Универзитета одбране у Београду генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић и ректор Универзитета у Марибору проф. др Данијел Ребољ потписали су Споразум о сарадњи.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас