DSC2728.jpg

Осма редовна седница Сената Универзитета одбране

13. 09. 2012

У просторијама Ректората Универзитета одбране, дана 13. септембра 2012. године, са почетком у 12.00 часова, одржана је осма редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета одбране, генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић. Поред чланова Сената, седници су присуствовали и припадници Управе за односе са јавношћу и то начелник пуковник мр Миливоје Пајовић и потпуковник Михаило Зоговић.

Седница Сената је организована  као електронска седница  стручног органа Универзитета одбране. Дневни ред, радни материјал као и пратећа документација члановима Сената били су у потпуности доступни у електронском облику што значајно доприноси ефикасности рада и смањењу оперативних трошкова организовања седнице.
 
На дневном реду седнице нашло се разматрање питања везаних за операционализацију издавачке делатности на Универзитету одбране, усвајање Правилника о изменама и допунама Правилника о начину, поступку и ближим условима за избор у звање наставника као и информација о међународним пројектима.

Проректор за научноистраживачку делатност, професорка др. Мирјана Животић-Вановић, је кроз краћу презентацију упознала присутне са регулативом и планом реализације издавачке делатности на Универзитету одбране као и са проблемима са којима су се високошколске јединице и аутори стручне литературе сусретали у пракси. Дискутујући о овој тачки дневног реда, начелник Управе за односе са јавношћу пуковник мр Миливоје Пајовић, истакао је да је Правилник о уџбеницима Универзитета одбране у потпуности усклађен са Упутством Министарства одбране за израду и коришћење војне литературе као и да не постоје препреке да се издавачка делатност Универзитета одбране одвија несметано и уз поштовање договорених рокова. 

Сенат је једногласно усвојио и Правилник о изменама и допунама Правилника о начину, поступку и ближим условима за избор у звање наставника. Овим правилником прецизирана је садржина прилога које високошколске јединице достављају Универзитету одбране у поступку за избор у звање наставника и прописано је да ће се обрасци за примену правилника објављивати на Интернет презентацији Универзитета одбране.

Проректор, пуковник проф. др Јан Марчек, у краћем излагању је упознао чланове Сената са међународним пројектима у које је укључен или за које је конкурисао Универзитет одбране.

Ректор, генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, упознао је чланове Сената са текућим активностима на Универзитету одбране у периоду од претходне седнице Сенета.

Осма редовна седница завршена је у 13,35 часова а наредна седница Сената заказана је за 4. октобар 2012. године.

 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас