IMG_5737.jpg

Одржана пета седница Комисије за обезбеђење квалитета

13. 06. 2012

Дана 12.06.2012. године у Ректорату Универзитета одбране одржана је пета редовна седница Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране, којом је председавао пуковник  доц. др Никола Лекић.

Дневни ред ове седнице је обухватао следеће тачке: 1) Усвајање записника са предходне седнице Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране; 2) Припрема руководиоца радних тела за реализацију активности из Плана рада Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране за школску 2012. годину; 3) Припрема чланова Одбора за самовредновање за реализацију активности према Плану за самовредновање Универзитета одбране коју је усвојио Сенат Универзитета на седници одржаној 10.05.2012. године и 4) Питања и предлози.

Пошто је на дневном реду овог састанка била припрема за рад Одбора за самовредновање састанку су присуствовали и чланови Одбора и то: пуковник проф. др Ранко Лојић,  пуковник проф. др Драган Микић, војни службеници проф др Мирјана Зорић, проф. др Гордана Мајсторовић и доц. др Милица Нинковић.

С обзиром на то да су на овој седници Комисије разматрана питања која су од значаја за наставни процес, седници је присуствовала и кадеткиња Моника Мацак са Медицинског факултета ВМА.

Записник са претходне седнице Комисије за обезбеђење квалитета, пошто није било сугестија, усвојен је једногласно.

По другој тачки дневног реда прво је ревидиран План рада Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране за школску 2012. годину, где су продужени рокови за рад појединих радних тимова из објективних разлога њиховог именовања и одсутности и обавеза кадета обе високошколске јединице. Након тога пуковник доц. др Никола Лекић извршио је анализу обавеза руководиоца радних тела за реализацију активности из Плана рада Комисије, где је посебно указао на повезаност и значај њихових извештаја за извештај о самовредновању Универзитета одбране.

По трећој тачки дневог реда председник Комисије прочитао је чланове Одбора за самовредновање, а затим је дао реч пуковнику проф. др Јан Марчеку. Он је најпре чланове Комисије и Одбора упознао са одлуком Сената о именовању чланова Одбора и Планом за самовредновање. Након тога издвојио је најзначајније делатности из Плана за самовредновање које је неопходно у наредном периоду предузети, а пре свега формирање Одбора за самовредновање високошколских јединица. Извештаји тих одбора представљају неопходан услов за израду извештаја о самовредновању Универзитета који се доставља Комисији за обезбеђење квалитета до краја године.

Присутни чланови Одбора и руководиоци радних група сагласили су се да су постављени задаци   обимни, а рокови за њихово извршење кратки и да је потребно да се све структуре високошколских јединица,  као и Ректорат Универзитета ангажују у реализацији истих.Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Новембар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас