kina 1.jpg

ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКЕ ВОЈСКЕ КИНЕ

13. 05. 2014


Дана 12. маја 2014. године Ректорат Универзитета одбране посетила је висока делегација Народноослободилачке војске Кине на челу са генерал-мајором Ћин Бокаиом, начелником Факултета за инжињерију. Делегацију су чинили генерал-мајор Тенг Лишин начелник Одељења за обуку Факултета војног саобрађаја, генерал- мајор Сја Сјаопенг политички комесар Факултета за оклопне инжењере, генерал-мајор Ли Јанг начелник одељења за обуку Факултета ваздухопловног командовања, старији пуковник Ћио Зенјанг заменик начелника Факултета ваздухопловства и мајор Ђиа Рејхонг, референт у Управи за међународну војну сарадњу Министарства народне одбране.

Делегацију је примио ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф др Миодраг Јевтић који је уприличио радни састанак на коме су, поред гостију из Кине, присуствовали и декан Медицинског факултета ВМА, проректори и референти Ректората Универзитета одбране, као и војни изасланик одбране НР Кине са својим сарадницима.
 


У оквиру свог излагања ректор је упознао госте са организацијом, функцијама и специфичностима Универзитета одбране, студијским програмима на свим нивоима студија и изразио спремност за успостављањем сарадње са кинеским високообразовним институцијама. Након излагања ректора, декан Медицинског факултета ВМА бригадни генерал проф др Миодраг Чолић упознао је присутне са специфичностима Медицинског факултета ВМА и презентовао постигнуте резултате рада у претходном периоду.

Током дискусије која је уследила вођа кинеске делегације генерал-мајор Ћин Бокаи је истакао да су приказана организација, интегралне функције, као и постигнути резултати рада Универзитета одбране за протекли трогодишњи период изузетно респектибилни. Такође, изразио је и очекивање да ће се у што скорије време пронаћи области међусобне војнообразовне сарадње чиме би се додатно ојачало поверење које влада између две пријатељске земље.

У току даљих активности настављени су разговори и обилазак Војне академије.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас