DS2860.jpg

ОДРЖАНА СЕДМА СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ОБЕЗБЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА

12. 10. 2012

Дана 09.10.2012. године у Ректорату Универзитета одбране одржана је седма редовна седница Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране, којом је председавао пуковник   доц. др Никола Лекић. Седници је присуствовао и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић.
 
Дневни ред ове седнице је обухватао следеће тачке: 1) Усвајање записника са предходне седнице Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране; 2) Формирање радне групе за оцену испуњености стандарда студијског програма „Финансије“ основних и мастер академских студија.; 3) Извештај са радног састанка са члановима Катедре за хируршке науке II Медицинског факултета ВМА, у вези сугестија за коначно обликовање студијских програма специјалистичких академских студија из области Оралне медицине; и 4) Испуњеност стандарда у вези квалитета наставника студијског програма основних академских студија „Менаџмент у одбрани“ и 5) Питања и предлози.
 
Пошто се на седници разговарало о студијским програмима, седници Комисије присуствовали су претставници кадета са Војне академије кадеткиња Јелена Шулић, а са Медицинског факултета ВМА кадеткиња Моника Мацак.
Записник са прертходне седнице Комисије за обезбеђење квалитета усвојен је једногласно, пошто није било сугестија.
 
По другој тачки дневног реда на основу достављеног предлога студијског програма „Финансије“ од стране Војне академије, Комисија за обезбеђење квалитета је формирала радну групу у саставу: пуковник доц. др Никола Лекић председник, ВС доц. др Ксенија-Ђурић Атанасијевски члан и ВС проф. др. Жељко Шпирић члан. Задатак Радне групе је да утврди да ли наведени студијски програм испуњава акредитационе стандарде и да о томе извести Комисију.
 
Извештај са радног састанка са члановима Катедре за хируршке науке II Медицинског факултета ВМА, поднео је референт за квалитет и развој потпуковник Драган Бојанић. Он је истакао да након извршених исправки студијски програми специјалистичких академских студија „Орално здравље и пародонтална медицина“ и „Имплантати у оралној медицини“ испуњавају акредитационе стандарде и да се могу упутити на даље поступање Стручном већу за медицинске науке Универзитета одбране.
 
Четврту тачку дневног реда о испуњености стандарда у вези квалитета наставника студијског програма основних академских студија „Менаџмент у одбрани“ изнео је проректор за квалитет и развој пуковник проф. др Јан Марчек. Он је истакао да је у протеклом четворомесечном периоду у сарадњи са руководиоцем развоја студијских програма Војне академије пуковником доц. др Ненадом Димитријевићем извршена анализа наставног кадра на овом студијском програму. На основу те анализе извршене су измене носилаца појединих предмета имајући у виду, пре свега, подизање квалитета наставе и нивоа мера безбедности током извођења наставе на војно-стручним предметима. Овако ревидирани курикулуми студијског програма „Менаџмент у одбрани“ усвојени су на Наставно-научном већу Војне академије, на седници одржаној 05.10. 2012. године.
 
Ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић је у обраћању члановима Комисије истакао важност рада овог стручног тела Универзитета и да жели личним присуством да подржи његов рад. Такође, истакао је значај и задовољство присуством кадета обе високошколске јединице оваквим састанцима и да то знатно доприноси квалитету рада органа Универзитета у којима су они ангажовани. Он је нагласио да Универзитет одбране заузима  високо место у академској заједници универзитета Републике Србије (КОНУС). То нас обавезује, истакао је ректор, да подигнемо квалитет наставе на виши ниво, кроз укључивање компетентних људи у наставни процес, али исто тако да њихов рад као носиоца овог процеса убудуће буде адекватније вреднован.
 
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас