IMG5734(1).jpg

Одржана шеста седница Комисије за обезбеђење квалитета

12. 09. 2012

Дана 11.09.2012. године у Ректорату Универзитета одбране одржана је шеста редовна седница Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране, којом је председавао пуковник доц. др Никола Лекић.

Дневни ред ове седнице је обухватао следеће тачке:
1) Усвајање записника са предходне седнице Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране;
2) Анализа успеха кадета 133. класе Војне академије;
3) Извештај руководиоца радних тимова о спровођењу активности према годишњем плану рада Комисије за обезбеђење квалитета за 2012. годину; и
4) Питања и предлози.

С обзиром на то да је на овој седници Комисије анализиран успех кадета 133. Војне академије седници је присуствовала и кадеткиња Јелена Шулић из Војне академије.Пошто је на дневном реду овог састанка био извештај руководиоца радних тимова о спровођењу активности према годишњем плану рада Комисије за обезбеђење квалитета у оквиру кога је једно од активности анализа исхода учења, седници је присуствовала и мр Јасмина Милошевић-Столић, која је учествовала по позиву проректора за квалитет и развој пуковника проф. др Јана Марчека.Записник са прертходне седнице Комисије за обезбеђење квалитета, пошто није било сугестија, усвојен је једногласно.

По другој тачки дневног реда детаљну анализу успеха кадета 133. класе Војне академије на студијским програмима Менаџмент у одбрани, Војноелектронско инжeњерство, Војномашинско инжeњерство и Војно ваздухопловство, кроз све четри године школовања извршио је пуковник проф. др Јан Марчек. Значај ове анализe како је истакао проф. Марчек, је што је ова класа кадета прва која је целокупно школовање завршила по Закону о високом образовању Републике Србије. Кроз анализу успеха истакнути су: пролазност кадета по годинама студија са оствареним бројем ЕСПБ бодова и просеком оцена, преглед кадета који су остварили максималних 60 ЕСПБ бодова по годинама студија, преглед кадета који нису успели да остваре услов за упис наредне године по предметима и оствареним ЕСПБ бодовима, преглед пролазности кадета по предметима, средња оцена предмета, преглед кадета по модулима студијских програма који су дипломирали и који нису. Закључак чланова Комисије је био да се ова анализа презентује руководиоцима Војне академије, али, такође, и наставницима и начелницима катедри.

По трећој тачки дневог реда председник Комисије је на основу Смерница за рад радних тимова о спровођењу активности према годишњем плану рада Комисије за обезбеђење квалитета за 2012. годину истакао рокове за достављање извештаја. Такође је истакао  да ти звештаји радних тимова претстављају неопходан услов за израду извештаја о самовредновању Универзитета, који се доставља Комисији за обезбеђење квалитета до краја године. Руководиоци радних тимова су поднели извештаје о својим активностима и сугестије за даљи рад радних тимова.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас