Slika UO.jpg

Текуће активности у ректорату Универзитета одбране

12. 04. 2013

У претходном периоду интензивирана је активност стручних органа Универзитета одбране, и међу њима се истичу 3 важне активности:

I  САСТАНАК ОДБОРА ЗА САМОВРЕДНОВАЊЕ УНИВЕРЗИТЕТА ОДБРАНЕ

Дана 09.04.2013. године у просторијама ректората Универзитета одбране одржан је први радни састанак Одбора за самовредновање Универзитета одбране за израду Извештаја о самовредновању. Састанак одбора за самовредновање Универзитета одбране је водио пуковник проф. др Јан Марчек проректор за квалитет и развој Универзитета одбране. Састанку су присуствовали председник Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране пуковник доц. др Никола Лекић,  представници Одбора за самовредновање Универзитета одбране, председници Комисије за обезбеђење квалитета и председници Одбора за самовредновање Војне академије и Медицинског факултета ВМА.

На састанку је истакнут тимски рад обе високошколске јединице на изради Извештаја за самовредновање, који је сада спреман за предају акредитационој комисији уз захтев за екстерну евалуацију високошколских јединица који се очекује у првој половини јуна.

Закључци са радног састанка били су следећи: 1. потребно је израдити и припремити пратећу документацију за екстерну евалуацију до краја маја месеца; 2. Извештаје о самовредновању високошколских јединица упутити Комисији за акредитацију и проверу квалитета (КАПК);    3. рок за израду Извештаја о самовредновању Одбора за самовредновање Универзитета одбране је 30. април 2013. године, за који ће Комисија за обезбеђење квалитета УО дати своје мишљење и упутити Сенату до 20.маја 2013. године; 4. потребно је извршити анализу анкете кадета о условима рада и извештаја надлежне организацијске јединице генералштаба Војске Србије о квалитету новопроизведених официра.

II ДЕВЕТА СЕДНИЦА СТРУЧНОГ ВЕЋА ЗА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКЕ НАУКЕ КОЈОМ ЈЕ РУКОВОДИО, ПО ОВЛАШЋЕЊУ ПРЕДСЕДНИКА СТРУЧНОГ ВЕЋА, ПУКОВНИК ВАНР. ПРОФ. ДР БОБАН ЂОРОВИЋ

 
 
 
 
III ОДРЖАНА ЈЕ ДЕСЕТА СЕДНИЦА СТРУЧНОГ ВЕЋА ЗА ДРУШТВЕНО-ХУМАНИСТИЧКЕ НАУКЕ, КОЈОМ ЈЕ ПРЕДСЕДАВАО ГЕНЕРАЛ-МАЈОР ПРОФ. ДР МИТАР КОВАЧ

 
 
 
 
Најважнији предмет активности ових стручних већа се односио на разматрање предлога Наставно-научног већа Војне академије за дефинисање ужих научних области.

Стручна већа су једногласно усвојила предлоге са допунама Војне академије, уз констатацију да се овим непосредно утиче на обезбеђење и унапређење квалитета ове високошколске јединице, понајпре када се то односи на изборну процедуру наставног кадра.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас