Komisija 11.4.jpg

Одржана трећа седница Комисије за обезбеђење квалитета

12. 04. 2012

 
Дана 10.04.2012. године у Ректорату Универзитета одбране одржана је трећа редовна седница Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране, којом је председавао пуковник  доц. др Никола Лекић. Састанку је присуствовао и проректор за квалитет и развој Универзитета одбране пук. проф. др Јан Марчек. С обзиром на то да су на овој седници Комисије разматрана питања која су од значаја за наставни процес, седници су присуствовали и кадеткиње Јелена Шулић са Војне академије и Моника Мацак са Медицинског факултета ВМА.

Дневни ред ове седнице је обухватао следеће тачке: 1) Усвајање записника са предходне седнице Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране; 2)Усвајање Предлога Одбора за самовредновање Универзитета одбране на основу предлога високошколских јединица; 3) Усвајање Предлога Одлуке о спровођењу самовредновања на Универзитету одбране;  4) Формирање радних тела према активностима из Плана рада Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране за 2012. годину на основу предлога високошколских јединица; 5) Подношење извештаја радне групе о испуњености стандарда за акредитацију студијских програма специјалистичких академских студија из области медицине и 6) Питања и предлози.
На основу предлога високошколских јединица Универзитета одбране, Комисија за обезбеђење квалитета формирала је предлог састава Одбора за самовредновање. Овај предлог Комисија ће упутити Сенату Универзитета одбране на усвајање.
По трећој тачци дневог реда проректор за квалитет и развој Универзитета одбране проф. др Јан Марчек изнео је предлог Плана за спровођење самовредновања. Након краће расправе и сугестије чланова Комисије овај План је усвојен и уз предлог Одлуке о спровођењу самовредновања биће упућен Сенату Универзитета одбране на усвајање.
Када је реч о формирању радних тела према активностима из Плана рада Комисије за обезбеђење квалитета Универзитета одбране за 2012. годину, на основу предлога високошколских јединица Комисија је формирала поједина радна тела, док је неке предлоге вратила високошколским јединицама на ревизију. У поједина радна тела изабрани су кадети за питања која су од значаја за квалитет наставног процеса.
Радној групи за израду извештаја о испуњености стандарда за акредитацију студијских програма специјалистичких академских студија из медицине продужен је рок за достављање извештаја за наредну седницу Комисије која ће бити одржана 08.05.2012.године.


 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас