11.jpg

Чланови Клуба генерала и адмирала у посети Ректорату

12. 03. 2013

У оквиру редовних, планских активности Универзитета одбране, дана 11.03 2013 године реализована је посета 53 члана Клуба пензионисаних генерала и адмирала Војске Србије. Високе, пензионисане, армијске представнике предводили су генерали у пензији Љубиша Стојимировић, председник Скупштине клуба и др Видоје Пантелић председник извршног одбора.

Уважене госте примио је ректор УО генерал потпуковник проф др Миодраг Јевтић у Ректорату, пожелео им добродошлицу и предложио чешће, радне посете у смислу њиховог доприноса даљем унапређењу кључних делатности ове високошколске установе.
Током посете ректор је гостима представио место и улогу УО у систему одбране и посебно подвукао важност континуитета исказавши и поштовање присутнима који су  током своје професионалне каријере давали допринос очувању и јачању војног образовања.
Ректор је исрпно говорио и о статусу нашег универзитета у систему високог образовања Републике Србије, као и о успешно започетој мисији успостављања регионалне универзитетске сарадње. Након упознавања са субјектима који чине наш Универзитет, ректор је подвукао значај интегративне функције, указао на значај акредитације студијских програма, уз задовољство унапређењем програма целоживотног усавршавања али и предочио јасну визију будућих активности.
По завршетку излагања ректор је одговорио на неколико питања која су се односила на организацију и могућности ојачавања наставног процеса и кадра.

На крају посете генерал у пензији Љубиша Стојимировић је честитао ректору на досадашњем успешном раду Универзитета, на указаном гостопримству и Универзитету одбране уручио Захвалницу за допринос континуираном процесу јачања профила високообразованих официра уз уверење да ће УО и у наредном периоду наставити успешну афирмацију војнообразовног система у широј академској заједници Републике Србије.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас