JOV_0255.JPG

Министар Вулин обишао кадете који изводе обуку у зимским условима на Копаонику

10. 02. 2018


Министар одбране Александар Вулин обишао је јединице Војске Србије и кадете Војне академије Универзитета одбране који изводе обуку у зимским условима на Копаонику.
 
После разговора с начелником Рашког округа Небојшом Симовићем и председником општине Рашка Игњатом Ракитићем, у 51. скијашком полигону Војске Србије, министар Вулин је присуствовао обуци у зимским условима јединица Војске Србије и кадета Војне академије на стази Мали караман, након чега је разговарао с кадетима.
 
Након што је обишао и објекте за смештај у 51. скијашком полигону, министар је истакао да ће припадници Војске Србије и у наредном периоду посебну пажњу обратити на обуку.
 
- Наша физичка спрема ће бити још боља него што је сада. Данас смо са кадетима, будућим официрима, елитом наше војске. Сви који уђу у систем одбране, почев од Војне гимназије, преко Војне академије, заслужују најбоље услове и најбољу обуку и они јесу елита не само наше војске већ и нашег друштва. Били су кроз историју, а тако ће бити и у будућности. У наредном периоду Министарство одбране ће уложити значајна средства у побољшање обуке и услова за рад свих наших припадника а посебно наших гимназијалаца и кадета, јер је војна елита која се овде школује понос Војске Србије и државе Србије - поручио је министар одбране.
 
Командант логорског простора капетан бојног брода Владимир Милинков је подсетио да се на обуци у зимским условима у 51.  скијашком полигону налазе јединице батаљона Војне полиције специјалне намене, јединице Команде за обуку и кадети 141. класе Војне академије, студијски програм Логистика одбране, Менаџмент у одбрани и Јавне финансије.
 
- На обуци је 75 кадета подељених у осам скијашких група и они пролазе кроз све садржаје обучавања кроз више предмета, међу којима је и физичко васпитање, обука у скијању и то искључиво алпски програм. Ту су и топографија, оријентација и патролно кретање у зимским условима по непознатом земљишту, као и тактичка обука - утврђивање зими и предмет наоружање са наставом гађања - рекао је капетан бојног брода Владимир Милинков и додао да током процеса нема посебних проблема, као и да кадети на Копаонику остају 14 дана а да се досад све одвија према плану извођења логоровања.

Председник општине Рашка Игњат Ракитић је изразио задовољство што је министар одбране други пут у кратком периоду на територији те општине.
 
- Морам да признам да је ово један од лепших радних дана и прилика да изађемо у природу и присуствујемо лепим стварима. Данас смо видели будуће официре који су показали своје умеће у скијању и веома сам поносан што ту обуку пролазе на територији наше општине. Посебно желим да изразим задовољство због наставка добре сарадње између општине Рашка и Министарства одбране и Војске Србије, и  о томе смо, баш као и о наставку сарадње, говорили на састанку који је био врло успешан и који ће резултирати наставком уређења Копаоника као једног од најлепших зимских центара у овом делу Балкана рекао је председник општине Рашка Игњат Ракитић.

У 51. скијашком полигoну годишње различите облике војне обуке прође више од хиљаду припадника Војске Србије, кадета Војне академије и ученика Војне гимназије.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас