mo_stefanovic_n.jpg

Министар Стефановић обишао Универзитет одбране

11. 12. 2020

 Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас, приликом обиласка Универзитета одбране, да ће држава наставити са улагањима у Универзитет одбране и Војну академију који школују најважнији кадар за Војску Србије и представљају срце нашег система одбране.

- Овде се школују млади људи који ће бити официри, који ће бити носиоци најважнијих и најодговорнији дужности у Војсци Србије и Министарству одбране и који ће знањима, која су овде стекли, помоћи да наша војска буде ефикасна и да буде раме уз раме са најопремљенијим и најспособнијим војскама света – нагласио је министар Стефановић.

Говорећи о значају Универзитета одбране, министар Стефановић је нагласио да млади људи овде стичу знања која им омогућавају да већ у својим првим официрским данима допринесу ефикасности наше војске и тиме да се грађани Србије осећају потпуно сигурно и безбедно.

- Поред усавршавања и школовања кроз Средњу војну школу, Војну гимназију и Војну академију, где се школују наши кадети, кроз Школу националне одбране старешине Војске овде добијају потребна знања за одговорније позиве унутар Војске Србије – истакао је министар Стефановић указујући да се на тај начин обезбеђује континуитет у усавршавању нашег војног кадра.

Министар Стефановић поручио је да ће држава наставити са улагањем у стандард и објекте Универзитета како би у свим његовим установама стасавали што обученији млади људи који ће служити свом народу и својој Србији.

Након реферисања ректора Универзитета одбране генерал-потпуковника др Горана Радовановића, министру Стефановићу, организационе целине у оквиру Универзитета представили су и начелник Војне академије генерал-мајор др Бојан Зрнић, декан Медицинског факултета ВМА пуковник др Тихомир Илић, начелник Школе националне одбране пуковник Мићо Сувајац и директорка Института за стратегијска истраживања др Јованка Шарановић.

Током данашње посете Универзитету одбране, министар Стефановић разговарао је и са кадетима Војне академије како би чуо њихове утиске о школовању и животу на Академији. 

Обиласку су присуствовали и државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић и начелник Управе за инфаструктуру пуковник Радмило Кравић.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јануар 2021 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас