kina1.jpg

Делегација НОА Кине посетила Универзитет одбране

27. 11. 2017

Делегација Народноослободилачке армије Кине, коју је предводио заменик начелника Централне војне комисије НОА Кине, пуковник Је Ђинг, посетила је Универзитет одбране.

Ректор Универзитета одбране, генерал-мајор проф. др Младен Вуруна, обратио се члановима кинеске делегације и изразио задовољство што је високо репрезентативна делегација те Србији пријатељске земљe дошла у посету Универзитету одбране.

Члановима високе делегације НОА Кине презентовани су историјат, организација, структура, студијски програми и најважније активности Универзитета одбране.

Током презентације, посебно је наглашено да Универзитет одбране има значајан удео у функцији изградње и очувања капацитета система одбране.

Гости из Кине поставили су и низ питања у вези са функционисањем војног образовања у Србији и показали су интересовање за даљи развој међусобне сарадње у образовању у области одбране.

Пуковник Ђинг је по завршетку презентације истакао да је одушевљен начином на који  Универзитет одбране успешно сагледава потребе система одбране, и благовремено прилагођава  своју структуру и организацију динамичним променама у савременом свету.

Он је, такође, као официр који се у оквиру Централне војне комисије НОА Кине бави међународном војном сарадњом, похвалио то што Универзитет одбране остварује велики број различитих међународних активности.

 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас