SPA2.jpg

ДЕЛЕГАЦИЈА МО КРАЉЕВИНЕ ШВЕДСКЕ У ПОСЕТИ УНИВЕРЗИТЕТУ ОДБРАНЕ

11. 12. 2012

Дана 11. децембра 2012. године, у времену од 09.30 до 11.00 часова, Ректорат Универзитета одбране посетила је трочлана делегација Министарства одбране Краљевине Шведске.

Делегацију Министарства одбране Краљевине Шведске чинили су шеф делегације капетан бојног брода Ленард Данијелсон, заменик шефа међународног сектора оружаних снага Краљевине Шведске, потпуковник Јан Вал, представник међународног сектора оружаних снага Краљевине Шведске и потпуковник Томас Клементсон, изасланик одбране Краљевине Шведске акредитован у Републици Србији.

Делегацију је примио проректор за квалитет и развој Универзитета одбране пуковник проф др Јан Марчек.

Састанку су, присуствовали проректор за научноистраживачку делатност проф др Мирјана Вановић, потпуковник МА Драган Бојанић, референт за квалитет и развој и капетан др Срђан Благојевић референт за научноистраживачку делатност Ректората Универзитета одбране.

На састанку су представљени системи војног образовања Републике Србије и Краљевини Шведске и предложени могући облици сарадње у области научно-истраживачког рада, који се огледају у планирању и реализацији заједничких научноистраживачких пројекта, учествовању у реализацији заједничких научноистраживачких пројекта, реализацији студијских путовања младих истраживача, организацији кратких курсева за истраживаче, као и размени кадета и студената на мастер студијама.

На крају састанка донети су заједнички закључци да због сличности које постоје у системима војног образовања двеју држава постоји обострани интерес за успостављањем сарадње у области научноистраживачког рада и да је потребно да се у наредном периоду иницира потписивање споразума о међусобној сарадњи високошколских установа двеју земаља, уз подршку надлежних Управа за МВС
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Новембар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас