GST_2572.jpg

Споразум о сарадњи Универзитета одбране и Свеучилишта у Ријеци

11. 06. 2014

 

Дана 11. јуна 2014. године у времену од 09.00 до 11.30 часова Ректорат Универзитета одбране посетила је делегација Свеучилишта из Ријеке. Делегацију је предводио ректор проф. др Перо Лучин, а чинили су је још и декан Поморског факултета проф. др Серђо Кос и продекан за НИД проф др Борис Свиличић.

 

 

 

 

 

Поводом посете делегације ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф др Миодраг Јевтић уприличио је радни састанак коме су присуствали представници Ректората Универзитета одбране, декан Војне академије проф др Младен Вуруна, продекан Медицинског факултета ВМА проф др Силва Добрић, као и представници медија.

 

 

 

Након што је поздравио госте, представио своје сараднике, и истакао значај ове активности ректор Универзитета одбране је дао реч проректору за НИД професорки Мирјани Животић Вановић која је присутне упознала са досадашњим резултатима, реализованим циљевима и даљим правцима развоја. Универзитета одбране.

Након излагања уследила је дискусија у оквиру које је ректор Свеучилишта у Ријеци нагласио значај међусобне сарадње два универзитета, а нарочито у периоду када Република Србија обавља преговоре о приступању Европској унији.Ректор Универзитета одбране захвалио је гостима на корисним информацијама које су се током дискусије могле чути и предложио да се приступи потписивању споразума. Споразуме о сарадњи између Универзитета одбране и Свеучилишта из Ријеке потписали су ректори, док су споразуме о сарадњу између Војне академије и Поморског факултета из Ријеке потписали декани ових високошколских установа. Потписници споразума изразили су спремност да допринесу даљим конкретним корацима међусобне сарање.


Након потписивања споразума делегација Свеучилишта из Ријеке је посетила Војну академију.


                       
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Новембар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас