6Senat02486.jpg

Шеста редовна седница Сената Универзитета одбране

11. 05. 2012

 
У просторијама Ректората Универзитета одбране, дана 10. маја 2012. године, са почетком у 12.00 часова, одржана је шеста редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета одбране, генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић.
 
Имајући у виду да је Интегрални информациони систем Универзитета одбране у потпуности имплементиран, седница Сената је организована  као електронска седница овог стручног органа. Дневни ред, радни материјал као и пратећа документација члановима Сената били су у потпуности доступни у електронском облику што значајно доприноси ефикасности рада и смањењу оперативних тршкова организовања седнице.
 
На дневном реду седнице Сената нашло се разматрање и усвајање општих аката из надлежности Универзитета одбране као и разматрање и усвајање одлукa о отпочињању поступка самовредновања на Универзитету одбране.
 
Након разматрања предложених општих аката и краће дискусије, чланови Сената су усвојили: Кодекс професионалне етике на Универзитету одбране, Правилник о уџбеницима, Пра¬вил¬ник о усло¬ви¬ма и на¬чи¬ну уче¬шћа ли¬ца иза¬бра¬них у на¬уч¬но зва¬ње у оства¬ри¬ва¬њу де¬ла на¬ста¬ве на Уни¬вер¬зи¬те¬ту, Правилник о научноистраживачком раду и Правилник о признавању страних високошколских исправа.
 
Усвајањем наведeних општих аката окончана је активност израде, усаглашавања и усвајања нормативних аката из надлежности Универзитета у складу са предвиђеном динамиком.  Закључујући део седнице који се односио на разматрање и усвајање општих аката, ректор је изразио задовољство због исказаног степена озбиљности и конструктивности чланова Сената у реализацији ове активности.
 
На предлог Комисије за обезбеђење квалитетa Сенат је усвојио Одлуку о образовању  Одбора за самовредновање на Универзитету одбране, Одлуку о  отпочињању поступка самовредновања на Универзитету одбране као и План за самовредновање на Универзитету и високошколским јединицама у његовом саставу. На овај начин створене су нормативне и организационе претпоставке за отпочињеање поступка самовредновања као једне од кључних мера за обезбеђење квалитета делатности високог образовања на Универзитету одбране.
 
У делу седнице који се односио на предлоге и питања, ректор је упознао чланове Сената са иницијативом Војне академије за упис лица из грађанства на акредитоване студијске програме у Војној академији у својству студента као и са информацијама достављеним од стране високошколских јединица о методологији утврђивања школарине.
 
Након краће расправе, Сенат је једногласно усвојио иницијативу Војне академије и наложио стручној служби да покрене прописане процедуре ради реализације иницијативе Војне академије.
 
У погледу утврђивања јединствене методологије за утврђивање износа школарине, Сенат је једногласно донео закључак да предлог јединствене методологије сагласно формулишу Војана академија и Медицински факултет ВМА. За носиоца активности на координацији рада високошколских јединица именован је члан Сената пуковник проф. др Бобан Ђоровић, продекан Војне академије.
Шеста редовна седница завршена је у 14,30 часова.

 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас