radionica 1.jpg

Завршетак међународне едукативне радионице ПзМ за обуку наставног особља Универзитета одбране

11. 04. 2014

У амфитеатру Центра за симулације и учење на даљину Војне академије свечано су уручени сертификати полазницима Осме годишње мултинационалне едукационе радионице «Нови студенти, нове методе, нове процене» за обуку наставног особља, чији је основни циљ унапређење способности наставника за трансфер знања у области војног образовања.

Честитајући полазницима на успешном раду, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић је изразио задовољство резултатима радионице, али истовремено и надање да ће у својим будућим професионалним активностима, са новим знањима, остварити још боље резултате.

- Наша земља велику пажњу посвећује едукацији и стицању знања, у то највише верујемо и на томе пуно радимо. Ово што знамо желимо да поделимо, али  и да учимо са вама. Ваше идеје о Универзитету одбране у Београду као регионалном центру за војно образовање нису нам стране  – истакао је генерал Јевтић, указујући на чињеницу да се у нашим војим школама, на свим нивоима, школују полазници из више земаља.

Џон Кејн, представник Конзорцијума програма «Партнерство за мир» Европског центра за безбедносне студије «Џорџ Маршал» и Аманда Селерс, менаџер DEEP активности PfP из Брисела, који су уз Урниверзитет одбране организатори скупа, захвалили су се домаћинима на гостопримству, наглашавајући да је критичко мишљење кључ едукације. Мишљења су да учесници оваквих радионица стеченим знањима могу утицати на побољшање рада својих институција, уз сталну потребу за разменом идеја, знања и искустава.

Реч је о првој радионици организованој у југоисточној Европи, на којој су учествовали представници из Јерменије, Азербејџана, Македоније, Грузије, Јордана, Казахстана, Мауританије, Молдавије, Монголије и Украјине, као и 3 представника из Републике Србије, уз наставнике из Канаде, Немачке, Молдавије, Румуније, Украјине и САД.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас