senat 26 1.jpg

XXVI редовна седница Сената Универзитета одбране

11. 04. 2014

У просторијама Ректората Универзитета одбране, дана 10. априла 2014. године, са почетком у 12.00 часова, одржана је XXVI редовна седница Сената којом је председавао ректор Универзитета одбране, генерал–потпуковник проф. др Миодраг Јевтић.

Седници су претходили састанци стручних органа и радних тела Универзитета одбране високошколских јединица у његовом саставу.

На дневном реду седнице нашла су се питања везана за усвајање: Извештаја о стању квалитета на Универзитету одбране у 2013. години; студијског програма докторских академских студија „Војномашинско инжењерство“ Војне академије; Извештаја Посебне радне групе Универзитета одбране за припрему измена и допуна Одлуке Сената о условима за упис на студије II и III степена на Универзитету одбране и мерилима за утврђивање редоследа кандидата; предлога Правилника о изменама Правилника о Кадетском парламенту Универзитета одбране, као и питање давања одобрења за израду докторске дисертације на Универзитету одбране.

У првом делу седнице, након уводног излагања пк проф. др Јана Марчека, проректора за квалитет и развој на Универзитету одбране, Сенат је једногласно усвојио Извештај о стању квалитета на Универзитету одбране у 2013. години. У извештају су, поред анализе остварених резултата у наставном процесу, посебно истакнуте и активности Универзитета одбране везане за: акредитацију студијских програма; самовредновање Универзитета одбране и високошколских јединица у његовом саставу; спољашњу проверу квалитета високошколских јединица; кадетско вредновање квалитета студија и педагошкoг рада наставника и избор наставника на Универзитету одбране.

У складу са чланом 4. став 1. Правилника о доношењу студијских програма, Сенат је једногласно донео одлуку о усвајању студијског програма докторских академских студија „Војномашинско инжењерство“ Војне академије Универзитета одбране у Београду.

Током разматрања питања одобрења за израду докторских дисертација на Универзитету одбране, Сенат је дао сагласност мајору мр. Веску Луковцу за израду докторске дисертације на тему „Модел за отклањање грешака у систему процене перформанси возача војних моторних возила“

У даљем раду, Сенат је усвојио:
- Извештај Посебне радне групе Универзитета одбране за припрему измена и допуна Одлуке Сената о условима за упис на студије II и III степена на Универзитету одбране и мерилима за утврђивање редоследа кандидата и
- Правилник о изменама Правилника о Кадетском парламенту Универзитета одбране.

На крају седнице ректор је информисао чланове Сената о реализацији активности, текућим и наредним задацима Универзитета одбране.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас