galaksija 1.JPG

Промоција научно-популарног часописа „Нова галаксија“ у Војној академији

10. 10. 2019

У касарни „Генерал Јован Мишковић“ одржана је промоција научно-популарног часописа „Нова галаксија“ који се бави актуелним научно-технолошким темама, а сарадници су му еминентни научници из земље и дијаспоре.

Промоцији су присуствовали начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, део сталног састава Војне академије, кадети и ученици, чланови тима и сарадници часописа „Нова галаксија“.  Генерал Зрнић је упознао госте са организацијом те високошколске установе,  нивоима акдемских студија и каријерног усавршавања официра, условима живота и рада, сарадњом са другим факултетима у цивилству и правцима развоја у будућности.  

Представљајући магазин, главни уредник Станко Стојиљковић је истакао да за „Нову галаксију“ пишу врхунски зналци у својој области, а поједини научни прилози објављени су и у еминетним страним научним часописима.

Присутнима се обратио и проф. др Ђуро Коруга с Машинског факултета у Београду који је, осим запажених научних резултата, изумео и више високотехнолошких производа познатих широм света. За ову прилику издвојио је Теслине нанонаочаре“, вишеструко награђиване златним медаљама на међународним смотрама проналазаштва. Захваљујући примени нанотехнологије, ове наочаре штите од штетних зрачења којима је човек изложен у савременом окружењу.

У свом обраћању, академски вајар Драган Раденовић, у међународној уметничкој јавности познат по својим скулптурама, говорио је о утицају односа светлости и сенке на човеков визуелни доживљај стварности. Изнео је и своја искуства на развоју маскирне униформе, указујући на важност развоја дисциплина уметничког карактера ради њихове практичне примене, као што је, на пример, маскирање.  Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас