primopredaja1n.JPG

Примопредаја дужности начелника Војне академије

10. 10. 2018

У касарни «Генерал Јован Мишковић» у Београду данас је одржана војна свечаност поводом примопредаје дужности начелника Војне академије.

Војној свечаности присуствовали су ректор Универзитета одбране, генерал-мајор доц. др Горан Радовановић, са сарадницима, чланови Колегијума начелника Војне академије, као и запослени у тој високошколској установи.  

Указом председника Републике Србије Александра Вучића на дужност начелника Војне академије  постављен је генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, дипл. инж.

Ректор Универзитета одбране је истакао да је досадашњи начелник Војне академије бригадни генерал ванр. проф. др Мирослав Талијан стабилисао и унапредио њен рад и свим својим потчињенима показао на делу шта значи професионално извршавање задатака. Генерал-мајору проф. др Бојану Зрнићу честитао је пријем дужности начелника Војне академије и пожелео му пуно успеха у обављању ове часне и одговорне дужности.

- Ова два висока официра Војске Србије најбољи су пример официрима и кадетима Војне академије како се самопрегорним радом могу обављати поверене дужности, и истовремено образујући се, достићи висока војна, академска и научна звања  – рекао  је генерал Радовановић.

Досадашњи начелник Војне академије, који је Указом председника Републике Србије постављен на дужност команданта Специјалне бригаде, у свом обраћању, захвалио је припадницима Војне академије који су му у претходном периоду помогли у обављању дужности начелника те установе. Генерал Талијан је нагласио да ће будућа сарадња Војне академије и Специјалне бригаде бити заснована на дугорочно осмишљеним плановима обострано корисних активности.

Новопостављени начелник Војне академије, генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, обраћајући се присутнима на свечаности, рекао је да му је част да своју официрску каријеру наставља у институцији која има веома дугу традицију у систему одбране. Он је изразио своје чврсто опредељење да се, у циљу што боље припреме кадета за рад у систему одбране, у Војној академији настави започета модернизација инфраструктуре, подизање кадетског стандарда и обнављање материјалне базе наставе.

У оквиру војне свечаности поводом примопредаје дужности начелника Војне академије одржан је свечани дефиле припадника Војне академије.

 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас