MJV_4201nato1.jpg

Посета НАТО експертског тима Универзитету одбране

10. 10. 2013

 

Делегација НАТО експертског тима за сарадњу у оквиру Програма за унапређење образовног процеса у области одбране посетила је данас Ректорат Универзитета одбране.Састанку је присуствовала деветочлана делегација НАТО тима коју је предводио вођа пројекта господин Jean d'Andurain, шеф НАТО војне канцеларије за везу у Београду бригадни генерал Орнело Барон, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, затим начелник Војне академије генерал-мајор Младен Вуруна, декан Медицинског факултета ВМА бригадни генерал Миодраг Чолић и проректори Универзитета одбране.

 

Генерал Јевтић је истакао значај данашње посете НАТО тима и спремност Универзитета одбране да саслуша сугестије и препоруке о реформи војног образовања.

- Планирали смо да вам представимо наш универзитет, организацију, законитост у раду, резултате рада и нашу визију шта желимо да радимо у будућности. Ми смо изузетно опредељени за међууниверзитетску, регионалну и међународну сарадњу. Веома је битно да се боље упознамо, као и да са вама покушамо да успоставимо сарадњу у оквиру стандардизације и усаглашавања студијских програма као и обуке наставног кадра, рекао је ректор Универзитета и додао да та институција има одличну сарадњу с другим универзитетима, како у Србији тако и у иностранству.Представник НАТО тима похвалио је заинтересованост Универзитета одбране за унапређење регионалне и међународне сарадње, што је и део програма који НАТО тим представља.
 

 

 


- Желим да вас уверим да није случајност што смо овде данас у великом броју, и што међу нама има оних који су већ сарађивали с вама. Чињеница да Аустрија копреседава пројектом говори да овде постоје ваши суседи и пријатељи који желе да вам помогну. Спремни смо да саслушамо ваше жеље и предлоге, али смо и уверени да сте до сада много тога постигли у развоју Универзитета, рекао је d'Andurain.

Током дводневне посете високообразовним војним установама у Србији, представницима НАТО тима биће представљени Војна академија и Генералштаб Војске Србије, као и презентације о Команди за обуку, Центру за усавршавање подофицира и развоју подофицирског кора. Последњег дана у ректорату Универзитета одбране планирана је анализа резултата посете и дефинисање могућих праваца будуће сарадње.
 Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас