01.jpg

Свечаност поводом доделе диплома кадетима 6.класе Медицинског факултета ВМА

10. 09. 2020

 

 

На Медицинском факултету ВМА одржана је свечаност поводом доделе диплома кадетима 6. класе МФ ВМА. Кадетима је дипломе уручио декан Медицинског факултета ВМА проф. др пуковник Тихомир Илић.

Честитајући кадетима на одличном постигнутом успеху 9,31 декан Медицинског факултета ВМА је истакао да су добијањем дипломе стекли основ за наставак даљег учења и напредовања.

Присутнима се обратио први у класи доктор медицине Младеновић Хаџи Миодраг и захвалио се професорима Медицинског факултета ВМА, који су им усадили љубав према медицини, показали како се воли свој посао, како се пожртвовано и с љубављу треба борити за сваког пацијента. Посебно је изразио захвалност професорима који нису штедели себе током преношења знања и искустава, верујући при том да ћемо једног дана постати и бољи од њих.

 

 

Ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић је честитајући најмлађим докторима медицине истакао да је од данас наше друштво и наша Војска богатија и снажнија за њихову оспособљеност. Односом према обавезама током студирања и постигнутим резултатима стекли сте потребна знања и компетенције неопходне за обављање почетних дужности у Војсци Србије, јер сте се школовали за рад током 21. века.

 

Такође, је нагласио да завршетак студирања и ова свечаност није трајан растанак кадета са Медицинским факултетом и Војномедицинском академијом. Истакао је при том очекивање да ће промовисани доктори медицине врло брзо након почетних дужности у јединицама својим радом оправдати поверење њихових претпостављених како би наставили школовање на специјалистичким студијама ове еминентне високошколске установе.

 

 

Данашњој свечаности присуствовали су и начелник управе за Војно здравство генерал-мајор др Угљеша Јовичић, начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић као и професори Медицинског факултета.Oбјављено у секцији:

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар активности

« Октобар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Избори у звања наставника

Erasmus ImprESS ТЕМПУС ПРОЈЕКТИ

Важнији линкови

Пратите нас